Πάτρα: Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου για την επαναλειτουργία του πρώην Νοσημάτων Θώρακος

04.11.2020 / 20:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 4

Επιστολή προς την 6η ΥΠΕ απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, προτείνοντας την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσημάτων Θώρακος, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται αυτό ως νοσοκομείο για ασθενείς με κορωνοϊό που δεν χρειάζονται ΜΕΘ.

Στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας επισημαίνει ότι το πρώην Νοσημάτων Θώρακος θα μπορούσε με την απαραίτητη υποδομή, τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό και την αντίστοιχη στελέχωση του να δώσει μία μεγάλη ανάσα στο σύστημα υγείας της περιοχής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στην ίδια επιστολή ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας ζητά να σταματήσουν τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία να παίρνουν δείγματα για τον κορωνοϊό και προτείνει η διαχείριση των περιστατικών covid να διενεργούνται στην κοινότητα, με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να έχει την πραγματοποιεί το κύριο μέρος της ιχνηλάτησης.

Να αναφέρουμε ότι στην επιστολή αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον δήμαρχο της Πάτρας να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της λήψης δειγμάτων από τα αστικά λύματα και της πόλης, έτσι ώστε να αναλυθεί μοριακά η συγκέντρωση γονιδιώματος του κορωνοϊού και να υπάρξει μία ακριβής εικόνα για το ιιακό φορτίο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα