Πάτρα: Επιστολή του Δημάρχου για τον φόρο ετήσιας άδειας λειτουργίας καταστημάτων εστίασης

20.04.2021 / 13:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, θέτει θέμα Νομοθετικής Ρύθμισης για το τέλος ετήσιας έκδοσης ετήσιας άδειας λειτουργίας καταστημάτων εστίασης.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού, προκειμένου να εκδώσουν τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων τους για το τρέχον έτος.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 1080/80, άρθρο 13) το δημοτικό τέλος για το λόγο αυτό, είναι ετήσιο και «καταβάλλεται ανεξαρτήτως χρόνου χρήσεως», δηλαδή όποιο μήνα του έτους εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, το υπ’ όψη δημοτικό τέλος πρέπει να καταβληθεί για όλους τους μήνες του έτους.
Γνωρίζετε ότι λόγω της πανδημίας, τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις σχετικές ΚΥΑ και όχι από επιλογή των συγκεκριμένων επαγγελματιών.
Πιστεύουμε πως άμεσα θα πρέπει με νομοθετική σας ρύθμιση, να ρυθμιστεί το θέμα, δηλαδή για το έτος 2021, λόγω αναγκαστικού κλεισίματος των επιχειρήσεων αυτών εξαιτίας covid-19, να έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το υπόψη τέλος από την ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης.
Λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας, οι Υπηρεσίες μας δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή και είναι άδικο να πληρώσουν τέλος και για τους μήνες που από το κράτος παρέμειναν οι υπόψη επιχειρήσεις κλειστές, γνωρίζοντας φυσικά την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα