Πάτρα: Επίσκεψη των Πελετίδη-Πετρόπουλου στο 24ο Δ.Σ., τι ζήτησαν οι μαθητές

28.02.2022 / 13:50
pele_petropoulos_24o ds

Tο πρωί της Δευτέρας Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος επισκεφτήκαν το 24ο Δημοτικό σχολείο και μίλησαν με μαθητές και  εκπαιδευτικούς.

Η επίσκεψη έγινα μετά από πρόσκληση των μαθητών οι οποίοι αναφέρθηκαν σα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και τα αιτήματα που έχουν από το δήμο.

Για την επίσκεψη  ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Πατρέων όπου αναφέρει: « Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Ανθεία, όπου τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Ευανθία Πεσματζόγλου, με τους δασκάλους και τους μαθητές που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη αυτή.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ Τάξης, που είχαν στείλει γράμμα στον Δήμαρχο και τον είχαν προσκαλέσει να τους επισκεφθεί, συζήτησαν με τη συμμετοχή και των δασκάλων, για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ένα από αυτά είναι και η φύλαξη του σχολείου. Ο Δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά για το πρόβλημα της έλλειψης φυλάκων και το ότι αυτό έχει προκύψει, εξαιτίας συγκεκριμένων αποφάσεων του κράτους. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στο να είναι τα σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά και το απόγευμα, για δημιουργικές δραστηριότητες.

Έτσι, εκτός από το ότι τα παιδιά θα απασχολούνται τα απογεύματα, θα αποτρέπονται και οι βανδαλισμοί.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και για άλλα θέματα που τους απασχολούν και στο τέλος οι μαθητές, παρέδωσαν στον Δήμαρχο λίστα με τα αιτήματά τους, αλλά κι ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους για το Καρναβάλι.

Η επίσκεψη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, έκλεισε με τη συνάντηση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου με την Διευθύντρια, τους δασκάλους και την  γυμνάστρια. Συζήτησαν κυρίως για την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, αλλά και τις παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο, για την βελτίωσή του, προς όφελος των μαθητών.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ο Δήμος κατάθεσε πλάνο για την έξυπνη πόλη και ζητά χρηματοδότηση, τι περιλαμβάνει

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα