Πάτρα: Επιασαν δουλειά οι ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες ακτές

03.07.2021 / 12:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_3000

Στις θέσεις τους είναι, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου, οι ναυαγοσώστες σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Πατρέων. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει βάθρα για τους ναυαγοσώστες, έχει κάνει οριοθέτηση κι έχει τοποθετήσει πινακίδες με οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης για τους λουόμενους.
Οι θέσεις των ναυαγοσωστών βρίσκονται στις εξής παραλίες: Βραχνέικα (2), Καστελλόκαμπος, Ρίο, Ακταίο, Άγιος Βασίλειος, Πλαζ (2), Δάφνες, Ψαθόπυργος.
Στο πλαίσιο προστασίας των λουομένων, η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες μας κατά τα θερινά μπάνια τους, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο πνιγμού ή σοβαρού τραυματισμού στο νερό. Σημειωτέον, στη χώρα μας, περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από πνιγμό, με συνέπεια η Ελλάδα να κατέχει τη θλιβερή έκτη θέση της κλίμακας χωρών με πνιγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών.
Τα άτομα υψηλού κινδύνου, στα οποία συγκαταλέγονται πρωτίστως ηλικιωμένοι και πολίτες με χρόνιες παθήσεις, οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών. Σε ό,τι αφορά, δε, βρέφη έως πέντε ετών, που επίσης ανήκουν, σύμφωνα με τις σχετικές στατιστικές, στις ευάλωτες ομάδες, η διαρκής επιτήρησή τους από τους συνοδούς τους, θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Ο Δήμος Πατρέων επιδιώκει να συμβάλλει στην προαγωγή της ασφάλειας στη θάλασσα, με στόχο να εκμηδενιστεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους ή εμπλέκονται σε ατυχήματα.
Για το λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες εντός των ορίων του Δήμου μας, μια υποχρέωση που έπρεπε να είχε αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και την οποία μετέθεσαν στους Δήμους, χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, όπως σημειώνει η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας.
Συμβουλές για ασφαλή θαλάσσια μπάνια
Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, παρακαλούμε οι λουόμενοι να ακολουθούν τις εξής συστάσεις:
Οι λουόμενοι και ιδίως τα μικρά παιδιά, αλλά και οι ηλικίες υψηλού κινδύνου πάνω από 65 χρονών να μην κολυμπούν ποτέ χωρίς εποπτεία ή συνοδεία και άλλου ενήλικα, ακόμα και αν υπάρχει Ναυαγοσώστης.
Δεν μπαίνουμε στη θάλασσα μετά από φαγητό τουλάχιστον για τρεις ώρες, δεν ταΐζουμε μικρά παιδιά στη θάλασσα.
Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας, γιατί μπορεί να μπουν στο νερό, έστω και χωρίς να το αντιληφθούμε.
Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα κρύα νερά που ακόμα επικρατούν στην περιοχή μας και έχουν προβλήματα με την καρδιά, καλό είναι να αποφεύγουν την κολύμβηση εκτός αν έχουν πρόσφατα επισκεφτεί τον γιατρό τους και έχει γνωμοδοτήσει διαφορετικά.
Δεν κολυμπάμε στα ανοιχτά όσο καλή γνώση και αν έχουμε. Μπορούμε να κολυμπάμε κατά μήκος της ακτογραμμής.
Σε περίπτωση που ενώ κολυμπούμε αισθανθούμε κράμπα, κούραση ή αδιαθεσία, διατηρούμε την ψυχραιμία μας, καλούμε σε βοήθεια και δεν σπαταλούμε άσκοπα τις δυνάμεις μας.
Όπου υπάρχει βάθρο ναυαγοσώστη προτιμούμε να κολυμπάμε εντός εμβέλειας 200 μέτρα εκατέρωθεν του πύργου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα