Πάτρα: Επί τάπητος τα δημοτικά τέλη

27.02.2024 / 7:05
ka 59

Η εξίσωση μπορεί να μην βγαίνει με τα οικονομικά του δήμου και την πολιτική που θέλει να κρατήσει η δημοτική αρχή στο θέμα των δημοτικών τελών, όμως, με βάση τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο, οι οικιακοί συντελεστές θα παραμείνουν χαμηλό και δεν θα έχουμε αυξήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; 1 ευρώ ανά τετραγωνικό για την αστική ζώνη της Πάτρας και 73 λεπτά για τις κοινότητες. Σημειώνουμε ότι και φέτος, με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πλέσσας θα ισχύσει η απαλλαγή κατά 100% και κατά 50% από τα τέλη σε 12 κατηγορίες πληθυσμιακές που θεωρούνται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιβαρύνουμε την λαϊκή οικογένεια και τους μέσους δημότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλέσσας. «Ότι μπορούμε και όσο αντέξουμε». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ που δίνει το κράτος στους δήμους – όταν μόνοι οι μισθοί των είναι στα 31,5 εκατομμύρια ευρώ – αφαιρώντας τους από το ταμείο τους πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ (το λεγόμενο μνημονιακό χαράτσι, τη στιγμή όμως που τα μνημόνια έχουν τελειώσει).

Τόνισε χαρακτηριστικά οι λογαριασμοί που καλείται να δίνει ο Δήμος για τον ρεύμα έχουν φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχουν ταυτόχρονα σημαντικές αυξήσεις σε καύσιμα. Όλα αυτά με φόντο ότι την αυριανή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής θα τεθούν επί τάπητας τα τέλη που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό, την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την καθαριότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα