Παρασκευή, 12.08.2022, 4:03 πμ

Πάτρα: Επανέρχονται οι αστυνομικοί – “Διακομιδές για να… ξεσκάσουν;”

13.12.2020 / 10:09
κο 18

 Επανέρχεται η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας, στο θέμα των άσκοπων μεταγωγών κρατουμένων από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας και με επιστολή της, καταγγέλλει νέα περιστατικά, ενώ αναμένεται νομοθετική διευθέτηση της πλήρους απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από τις συγκεριμένες διαδικασίες.

Σύμφωνα με το σωματείο, την Παρασκευή διεξήχθησαν τρείς έκτακτες μεταγωγές στα νοσοκομεία από την φυλακή της Πάτρας κατά την διάρκεια ενός απογεύματος. Συγκεκριμένα κρατούμενος μεταφέρθηκε από αστυνομικούς με την διαδικασία της «έκτακτης και επείγουσας διακομιδής – μεταγωγής» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για αδυναμία και καταβολή…

Μετά από ώρες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία και αφού ο κρατούμενος εξετάστηκε μόνο για την αρτηριακή του πίεση, αρνήθηκε την περαιτέρω εξέταση και επανήλθε στην φυλακή. Αλλο ένα «επείγον και έκτακτο περιστατικό», όπως νωρίτερα είχαν κρίνει οι αρμόδιοι υπάλληλοι της φυλακής που κατέληξε βόλτα στην βροχερή σήμερα, πόλη της Πάτρας. Και στην συνέχεια το επόμενο «έκτακτο περιστατικό» ήταν ο κρατούμενος σύνοικος του πρώτου, στο ίδιο κελί, όπως πληροφορήθηκε η Ενωση Αστυνομικών.

Το σωματειο με επιστολή του, ενημερώνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα συγκεκριμένα περιστατικά, κάνοντας λόγο για παράλογες διαδικασίες που πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να ελεγχθούν οι υπάλληλοι των φυλακών, καθώς δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού covid – 19 εντός του Καταστήματος Κράτησης, αυξάνουν τους κινδύνους απόδρασης και διαλύουν το σύστημα Αστυνόμευσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα