Πάτρα: Έπαιρνε συνεχώς αναρρωτικές για να μην βγει σε αναστολή – “Καμπάνα” σε ανεμβολίαστο γιατρό

29.11.2021 / 15:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
AgiosAndreasFromAbove-03-1

Εξελίξεις στην υπόθεση του ανεμβολίαστου γιατρού που έπαιρνε συνεχώς αναρρωτικές άδειες από το τέλος Αυγούστου για να μην βγει σε αναστολή όπως ορίζει η νομοθεσία.

Πλέον με απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών τίθεται σε αναδρομική αναστολή από την 1/9, ο διευθυντής κλινικής στο Γ.Π.Ν. «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος είναι ανεμβολίαστος και προσπάθησε μέσω των αναρρωτικών αδειών να παραμένει στην θέση του και να παίρνει κανονικά τον μισθό του.

Την υπόθεση αποκάλυψε μέσω καταγγελίας του στον Άρειο Πάγο ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών– Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας .

Η παρέμβαση του σωματείου έγινε διότι, υποχρεωτικά, από 1/9/2021, όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή με περικοπή μισθού.

Με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε αναρρωτική για σοβαρούς ιατρικούς λόγους ή διαθέτουν απαλλαγή εμβολιασμού, πάλι για σοβαρούς λόγους υγείας.
Μετά την καταγγελία και τη δημοσιοποίηση του θέματος, το πρώτο βήμα για την παραπομπή του γιατρού με το ερώτημα της αναστολής καθηκόντων, έγινε την Τετάρτη 17 του μηνός, στην α’θμια Υγειονομική Επιτροπή Αχαΐας.
Η Επιτροπή περιέκοψε αναρρωτικές άδειες που είχε λάβει για την περίοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και τον Νοέμβριο.
Την περασμένη Τετάρτη, σε νεότερη απόφασή της, για τους ίδιους λόγους η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά του για νέα αναρρωτική η οποία θα κάλυπτε, αιτιολογημένα, την απουσία του από τα καθήκοντά του και για την περίοδο του Δεκεμβρίου.
Ο γιατρός κατέθεσε ήδη προσφυγή στην β’ θμια Υγειονομική Επιτροπή όμως η διεύθυνση του Νοσοκομείου προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αν θα τεθεί σε αναστολή μετά την απόφαση να κριθούν αναιτιολόγητες οι αναρρωτικές ή αναδρομικά, από 1/9/2021.
Στην περίπτωση της αναδρομικής αναστολής δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθεί να επιστρέψει και μισθούς 2-3 μηνών στο Νοσοκομείο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΓΝΩΜΗ”

Δείτε επίσης

Πάτρα: Ανεμβολίαστος ο γιατρός που παίρνει συνέχεια αναρρωτικές στον “Άγιο Ανδρέα”; – ΕΔΕ από την 6η ΥΠΕ

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις «Δέλτα» και «Όμικρον» φέρνουν την ανάγκη νέων μέτρων – Τι τρομάζει τους επιστήμονες

Ανακοίνωση για τις καταγραφές των ζημιών από τη θεομηνία της 26ης Νοεμβρίου στον Δήμο Ανδραβίδας – ΚυλλήνηςΑκολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα