Πάτρα: Ενώνουν τις φωνές τους οι επαγγελματίες – Τι είπαν στον Max Fm έμποροι, εστίαση, ταξί και βιοτέχνες

20.11.2023 / 20:31
ka 75

Σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται η Πάτρα την Τετάρτη στις 22 Νοεμβρίου με την πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων να απεργεί και να ενώνει την φωνή της ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Να μην διστάσουν οι έμποροι να κατεβάσουν τα ρολά τους την Τετάρτη και να μην το σκέφτονται» ανέφερε μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Είναι καλύτερα να κλείσουμε μια μέρα, παρά να κλείσουμε οριστικά» πρόσθεσε προβλέποντας ότι αν περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει ντόμινο λουκέτων στα εμπορικά μαγαζιά. «Είναι ένα άδικο φορολογικό νομοσχέδιο που μας επιβαρύνει γνωρίζοντας ότι δεν αντέχουμε άλλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς που μίλησε στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφουτη. «Είναι ένα φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει όχι μόνο την εστίαση, αλλά όλη την κοινωνία. Έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά που μας έλεγε η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές».

Ο κ. Γιατράς τόνισε επίσης την οργή και τη αγανάκτηση του κόσμου της εστίασης. «Έχουμε διαρροές που αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση θα αυξήσει τους συντελεστές του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής που προμηθεύονται τα μαγαζιά εστίασης για τις υπηρεσίες τους. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό» ενώ πρόσθεσε αναφορά με την απόφαση του συλλόγου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις χωρίς όμως να κλείσουν τα μαγαζιά του κλάδου.

«Στόχος για μας δεν είναι το αυτομαστίγωμα. Στον δικό μας κλάδο τα μαγαζιά δεν αντέχουν ούτε μια μέρα κλειστά».

Καθολική θα είναι η απεργία για τα ταξί, με τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Άγιος Χριστόφορος» Γιώργος Σίδερης να αναφέρει τα εξής: «Η φορολόγηση που επιβάλει το νομοσχέδιο στα ταξί είναι οριζόντια, αδιαφορώντας για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις περιοχές.

Το ταξί θα πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι ένα μέσο που παίρνει κόσμος που έχει προβλήματα και που δεν έχει άλλους τρόπους να μετακινηθεί. Ο νέος προϋπολογισμός επαναφέρει για τα ταξί το 24% κάτι που θα μας αναγκάσει εμάς να αυξήσουμε το κόμιστρο και τον κόσμο να μην μπαίνει στα αμάξια μας. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Έχουμε χάσει την μπάλα με αυτά που γίνονται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Ηλίας Νικολακόπουλος μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο ανέφερε ξεκάθαρα: «Το σύνολο των σωματείων μας συμμετέχουν στην απεργία. Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά δεν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Με βάση τα μηνύματα που μας έρχονται η πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη θα γεμίσει από κόσμο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας όρθιες, πρέπει να βγούμε στους δρόμους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα