«Πάτρα Ενωμένη»: Το μήνυμα για τη σημερινή επέτειο της ελληνικής επανάστασης του ‘21

25.03.2023 / 12:15
σ

«Οι πρόγονοί μας που πολέμησαν το 1821 εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη, για τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με μια Αυτοκρατορία. Οι πρόγονοί μας, όμως, ήρωες του 1821 το κατάφεραν και στο τέλος νίκησαν.
Ήταν μια μέρα σαν τη σημερινή, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όταν οι αγωνιστές του 1821 σήκωσαν τα όπλα απέναντι στον δυνάστη, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία. Ήταν μια πράξη συγκλονιστική, πράξη αγνού πατριωτισμού κόντρα σε όλους και όλα, η οποία αποτελεί πρότυπο για όλους τους ελεύθερους λαούς.
Ας πορευτούμε, λοιπόν, στα βήματα των ενδόξων προγόνων μας, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας κι ας θυμηθούμε τη γενναιότητα και τα κατορθώματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Ανδρέα Λόντου, του Ασημάκη Φωτήλα, του Ανδρέα Ζαΐμη, του Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου, του Παναγιώτη Καρατζά και τόσων άλλων ηρώων, ανθρώπων από όλες τις τάξεις, αρχόντων και φτωχών, οι οποίοι σήκωσαν ψηλά τη σημαία του ελληνισμού έτσι ώστε να μπορούμε εμείς στα χρόνια μας να ζούμε ελεύθεροι.
Κι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν, με εντελώς ανιστόρητο και λανθασμένο τρόπο, να καπηλευτούν όλους εκείνους τους ήρωες του Αγώνα, να είναι σίγουροι ότι όλοι εκείνοι οι πρόγονοί μας που πολέμησαν το 1821 εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν.
Χρόνια πολλά σε όλους! Ζήτω το Έθνος!»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα