Πάτρα Ενωμένη για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Μια εκλογή μέσα από διαβούλευση και όχι με απευθείας ανάθεση

29.06.2021 / 13:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3417741

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος έκανε την εξής τοποθέτηση αναφορικά με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας:
«Η εκλογή ενός νέου καλλιτεχνικού διευθυντή για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πρέπει να είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει η λέξη: Εκλογή. Μια εκλογή μέσα από διαβούλευση και όχι με απευθείας ανάθεση.
Δυστυχώς, αυτό το τελευταίο συνέβη με την περίπτωση του κ. Λουκά Θάνου.
Στις 23 Ιουνίου το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ συνεδρίασε προκειμένου να επιλέξει τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή και το συγκεκριμένο κομβικό πόστο ανατέθηκε στον κ. Θάνο, τον οποίο έφερε η Δημοτική Αρχή ως τη μοναδική επιλογή!
Και επειδή η Δημοτική Αρχή έχει 5 μέλη στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, όποιον και να έφερνε για την συγκεκριμένη θέση, πάλι αυτή η επιλογή της θα «πέρναγε».
Η εκπρόσωπος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Μαριάννα Σταματιάδου ψήφισε «λευκό», καθώς είχε δυο ενστάσεις: Πρώτον, το ότι δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει μόλις έναν υποψήφιο, την στιγμή που υπάρχουν συνολικά 29! Και δεύτερον, το ότι το Δ.Σ. έπρεπε πριν πάρει την τελική του απόφαση, να κάνει συμβούλιο και να γίνει η δέουσα διαβούλευση, έτσι ώστε να παρουσιαστούν οι επικρατέστεροι για την θέση.
Εμείς σαν παράταξη πιστεύουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ είναι ένα άκρως σημαντικό κομμάτι για την πόλη μας (είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και το μόνο με Δραματική σχολή) και γι΄ αυτό το λόγο πρέπει κάθε φορά να γίνεται η σωστή επιλογή στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Ο κ. Λουκάς Θάνος έχει μεν καλό βιογραφικό, όμως είναι συνθέτης και χορογράφος, δεν είναι ηθοποιός! Ελπίζουμε να ανταποκριθεί των καθηκόντων που του ανέθεσαν…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα