Πάτρα Ενωμένη: Αρνήθηκε μείωση των τροφείων για τα βρέφη και νήπια των δημοτικών σταθμών η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων

10.04.2021 / 16:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
logo_patra_enomenh-01

Η πρόσφατη κατάργηση του δεκατιανού για τους άπορους μαθητές ήταν, δυστυχώς, μόνο η αρχή. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, όπως εκφράζεται μέσα από τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) της πόλης μας, απέρριψε την πρόταση του εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» για τη μοριοδότηση νηπίων και βρεφών και τη μείωση των τροφείων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Συγκεκριμένα, προτάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Σβόλη η αύξηση των μορίων για τα ορφανά και για τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ώστε να διασφαλίζεται η εγγραφή τους στους δημοτικούς σταθμούς.
Επίσης, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, ένεκα της πανδημίας και ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, προτάθηκε η μείωση των τροφείων κατά 30% σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 25.001-40.000 ευρώ και αντίστοιχα στους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας.
Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε και από την εκπρόσωπο της παράταξης «Κοινοτικόν».
Η διοίκηση του ΚΟΔΗΠ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το φιλολαϊκό της προφίλ το επικαλείται και το χρησιμοποιεί μόνο όταν αναφέρεται στις «αντιλαϊκές» κυβερνήσεις και στην αδηφάγο Ευρώπη. Η αναλγησία και η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας τελικά παγιώνονται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμε τον κ. Πελετίδη να συστρατευθεί μαζί μας με γνώμονα το όφελος του Πατρινού πολίτη.
Στις πράξεις και όχι στα λόγια…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα