Εμβόλιο κορονοϊού: Το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση

01.02.2021 / 20:24
γκο 9

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση για το εμβόλιο του κορονοϊού απάντησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Οι εταιρείες κάνουν σενάρια για το μέλλον και το συζητούν, αλλά δεν είναι γεγονός ότι έχουν παρασκευαστεί τρίτες δόσεις. Είναι όμως δουλειά τους να ετοιμάζονται για το μέλλον.

Ο βασικός εμβολιασμός θα είναι καλυμμένος με τη δεύτερη δόση. Αν εντοπιστεί ότι φθίνει, τότε θα χρειαστεί ένας ετήσιος εμβολιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Θεοδωρίδου.

Η Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε και για το βραζιλιάνικο στέλεχος του κορονοϊού και αν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο.

«Το βραζιλιάνικο στέλεχος ούτε που έχει έρθει στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά πράγματα για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια.

Προτρέχουμε και αυτό δημιουργεί άγχος για το αν θα προλάβουμε τα κάνουμε τα εμβόλια και αν αυτά είναι αποτελεσματικά. Αυτό είναι λάθος και πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα».

Είναι υπερβολή να θεωρούμε ότι μένουμε ευάλωτοι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην τακτική ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19.

Σημείωσε πως υπάρχουν ισχυρά δεδομένα ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή προστασία

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα