Πάτρα: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε φοιτητές του Πανεπιστημίου – Σε ποιο τμήμα εντοπίστηκε ο ιός

20.10.2021 / 8:04
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
class

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ των φοιτητών. Την ώρα που ο Πρύτανης συνεχίζει τις επαφές του προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια των Αστικών Λεοφωρείων του ΚΤΕΛ και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα απίστευτου συνωστιμού τις πρωϊνές ώρες στις στάσεις και στα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θετικοί σε COVID19 όπου δυο εξ αυτών στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Πάρης Ξυπολιάς καλεί τους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη. 

Επίσης τονίζει: «Οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ενώ οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές». 

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του Τμήματος, καθησυχάζει τους φοιτητές/τριες που νοσούν όσον αφορά στο άγχος τους για τις απουσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Οι διδάσκοντες και συνολικά το Τμήμα σύμφωνα με τον ίδιο θα μεριμνήσει ώστε οι φοιτητές/τριες που νόσησαν να αναπληρώσουν τα εργαστήρια. Για το λόγο αυτό οι φοιτητές/τριες που νοσούν θα πρέπει να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδεικνύουν σε εμένα ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή κ. Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνα

https://www.foititikanea.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα