Πάτρα: Ελπίζουν στην εστίαση για να ανοίξουν το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου

17.03.2021 / 21:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Προσπάθειες για να ανοίξουν τα καταστήματα τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου έχουν ξεκινήσει οι συνδικαλιστικοί φορείς της εστίασης και μαζί τους ο ΣΚΕΑΝΑ.

Ωστόσο με βάση τα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που έχει η χώρα αυτό είναι κάτι δύσκολο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης είναι στις 19 Απριλίου και μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

«Αυτό είναι το καλό σενάριο. Γιατί μετά τα κρούσματα και την αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία, αλλά και τα όσα έγιναν στην περιοχή μας με τα κορωνοπάρτι και τις συγκεντρώσεις, αν υπάρξει νέα έξαρση, βλέπω η βαλίτσα να πηγαίνει πιο μακριά».

Πάντως, στην εστίαση αυτό που τονίζουν είναι ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο νόημα για να έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά. «Ο κόσμος βγαίνει στα πάρκα και στις πλατείες και ειδικότερα τώρα που θα ξεκινήσουν οι ζέστες αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο».

Ζητούμενο για την εστίαση πέρα από το άνοιγμα των μαγαζιών είναι να υπάρξει και μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κλάδο, έτσι ώστε να γίνει βιώσιμη η λειτουργία τους, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των καταστημάτων τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα