Πάτρα: Έλεγχοι του ΕΟΔΥ και της ΕΛ.ΑΣ για θετικούς στον κορονοϊο που σπάνε την καραντίνα

05.12.2020 / 11:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
eody_-_workenter

Στο μικροσκόπιο μικτών κλιμακίων του ΕΟΔΥ και της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει δεκάδες πατρινοί οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί τον κορονοϊό και τους έχει δοθεί εντολή να παραμείνουν σε καραντίνα.

Η επιχείρηση των κλιμακίων για τον εντοπισμό όσων ενδεχομένως σπάνε στην καραντίνα και βγαίνουν από τα σπίτια τους έχει αλλάξει χαρακτηριστικά, καθώς από το απλό καθιερωμένο «τσεκάρισμα» με την πραγματοποίηση τηλεφώνου στο σπίτι, γίνεται έλεγχος και σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θεωρούνται ως πιθανοί προορισμοί ατόμων που είναι φορείς του ιού.

Αυτά δεν είναι αλλά από τα super market , τα αρτοποιία και τις αποθήκες χαρτικών, ενώ από την προσεχή Δευτέρα οι  αυτοψίες θα επεκταθούν στα καταστήματα εποχικών ειδών.

Ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλιμάκια μεταβαίνουν σε αυτές τις επιχειρήσεις και κατά την είσοδο και την έξοδο των πελατών, δεν ζητούν από τους πελάτες να δείξουν κατά πόσο έχουν στείλει τον σχετικό κωδικό στο 13033, αλλά και ταυτότητα , μέσω της οποίας «τσεκάρουν» από την λίστα με τους θετικούς που έχουν κατά πόσο πρόκειται για άτομα που είναι ενδεχομένως φορείς και έσπασαν την απαγόρευση εξόδου από το σπίτι στο οποίο έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα