Παρασκευή, 23.04.2021, 6:27 μμ

Πάτρα: Εκτός πινάκων ΑΣΕΠ για 3 ευρώ το παράβολο – Καθηγητές σε απόγνωση

21.02.2021 / 12:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πι 24

Πάνω από 12 .000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κενό των πινάκων της δημόσιας εκπαίδευσης, κρεμάμενοι οι ίδιοι, οι σπουδές τους, αλλά και η επαγγελματική τους σταδιοδρομία από ένα παράβολο των 3 ευρώ.

Ένα παράβολο που πλήρωσαν υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά τους για να μπουν στους αντίστοιχους πίνακες, όμως, το σύστημα δεν αναγνώρισε την πληρωμή, καθώς οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεν συνδέονταν μεταξύ τους.   

Αποτέλεσμα αυτού είναι χιλιάδες εκπαιδευτικοί (ανάμεσα τους και αρκετοί από την Πάτρα και την Αχαΐα) που υπηρέτησαν για χρόνια την δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές να έχουν πεταχτεί από τους πίνακες που «κλείδωσαν» πλέον  και να μένουν «εκτός» για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί το όλο ζήτημα έχει προκύψει από συστημικό – και όχι ανθρώπινο –  λάθος αφού η πλατφόρμα του taxinet στην οποία μπήκαν για να καταθέσουν  ηλεκτρονικά τα 3 ευρώ που απαιτούταν για την πληρωμή του παράβολου δεν ήταν διασυνδεδεμένη με την αντίστοιχη του ΑΣΕΠ.

Από εκεί και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς για να βρουν το δίκιο τους.

Για πολλούς η διαδικασία αυτή ισοδυναμούσε με τη μόνιμη πρόσληψη τους αφού έχοντας συμπληρώσει πάνω από μία δεκαπενταετία ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, συγκέντρωναν πλέον τα μόρια που απαιτούνταν.

Πέρα από την απώλεια του διορισμού τους ή της πρόσληψης τους ως αναπληρωτές, είναι ότι κινδυνεύουν να αποβληθούν οριστικά από τη δημόσια εκπαίδευση, μη βρίσκοντας πάλι θέση σε αυτή.

Κι αυτό γιατί στο διάστημα των τριών ετών που θα έχουν αποβληθεί, άρα δεν θα συγκεντρώνουν επιπλέον μόρια, είναι σχεδόν σίγουρο με  τον ανταγωνισμό που υπάρχει, ότι όταν ανοίξουν οι πίνακες αρκετοί από τους συναδέλφους τους θα τους έχουν ξεπεράσει και θα τους έχουν αφήσει πίσω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα