Πάτρα: Έκτακτο συμβούλιο απόψε στη ΔΕΥΑΠ για τους εργαζόμενους που έχασαν το δικαστήριο και πρέπει να απολυθούν

25.01.2022 / 19:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3523874

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά απόψε στις 9, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα τριών εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι είχαν απολυθεί το 2011 και επανακατατάχθηκαν στη ΔΕΥΑΠ το 2017. Για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων η ΔΕΥΑΠ είχε στηριχθεί το νόμο «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών εκείνης της περιόδου.


Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ είχε ακυρωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ για το θέμα είχαν κληθεί τα μέλη του Συμβουλίου και από τη Δικαιοσύνη.
Οι συγκεκριμένοι τρεις εργαζόμενοι, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και όπως πληροφορείται το dete.gr, έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα και κατά συνέπεια θα πρέπει να αποχωρήσουν από την επιχείρηση κατ’ εφαρμογή της απόφασης.


Ένας από τους εργαζόμενους επικοινώνησε με το dete.gr και ανέφερε ότι οι τρεις θα προχωρήσουν σε εκ νέου κατάθεση αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους. Για το λόγο αυτό ζητούν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να τους δώσει μια μικρή πίστωση χρόνου και να μην εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση, καθώς όπως ανέφερε ο εργαζόμενος, είναι διαφορετικό να εκδικαστούν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα εάν συνεχίζουν να εργάζονται και διαφορετικά εάν όχι.


Το dete.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, ο οποίος είχε πάρει και την αρχική απόφαση να επανακατάξης των εργαζομένων και είχε δηλώσει ότι με την απόφαση του Δ.Σ. αποκαθίσταται μια αδικία.


Όπως είπε ο κ. Παπανικήτας μιλώντας στο dete.gr, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και πως οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε διάστημα τριών μηνών από την έκδοση της απόφασης, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. Ο κ. Παπανικήτας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι, τόσο οι τρεις που έχασαν το δικαστήριο, όσο και οι υπόλοιποι των οποίων η δικαστική απόφαση αναμένεται, είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης και για το λόγο αυτό, η διοίκηση θα σταθεί αρωγός και πάλι στο αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΠ σημείωσε ότι το θέμα των συγκεκριμένων υπαλλήλων, θα μπορούσε να είχε λυθεί με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχε φέρει το ΚΚΕ στη Βουλή, η οποία όμως δεν υπερψηφίστηκε από τα άλλα κόμματα, ενώ ανέφερε ότι το ζήτημα των προσλήψεων είναι κεντρικό αίτημα στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Σάββατο ο Δήμος Πατρέων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα