Πάτρα: Έκοψαν πίτα Κεντρικό Λιμεναρχείο και η Ελληνική Ακτοφυλακή – ΦΩΤΟ

08.02.2023 / 13:50
viber_image_2023-02-07_13-52-35-472

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας η 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιότιμοι Εισαγγελείς, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας και Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης των Πατρών, εκπρόσωποι τοπικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι επικεφαλής τοπικών φορέων.


Ο Διοικητής της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργία κι ευτυχία.


Ειδικά στα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και τα ευχαρίστησε ειδικά για την αφοσίωση με την οποία εκτελούν τη δύσκολη αποστολή που έχουν αναλάβει, τόσο αναφορικά με την προστασία των θαλασσίων συνόρων και τη συνδρομή σε επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα, όσο και με την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πρόσκλησης κατά την καθημερινή εκτέλεση του καθήκοντός τους.


Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Νεκτάριο για τη υποστήριξη που προσφέρει η Περιφέρεια στις Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με την προμήθεια : α) τριών drones που πρόκειται να χορηγηθούν ως δωρεά στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω του ευρωπαϊκού έργου AETHER (Alliance for the Effective Transnational Handling of Environmental Resources), ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα INTERREG 2014-2020 και β) τριών απινιδωτών, ευχαριστώντας ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη και τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Τελώνη Γεώργιο.


Επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη συνεισφορά και βοήθεια που δίνει στο Λ.Σ ο Οργανισμός Λιμένα Πάτρας (Ο.Λ.ΠΑ.).


Στη συνέχεια κατέγραψε την άριστη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλης μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακό όσο και σε επίπεδο Ηγεσίας.

Πάτρα: Έκοψαν πίτα Κεντρικό Λιμεναρχείο και η Ελληνική Ακτοφυλακή – ΦΩΤΟ 3


Ολοκληρώνοντας, ο Διοικητής αναφέρθηκε στις δράσεις και στις προσπάθειες που ανέλαβε και υλοποίησε η 5η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κατά το έτος 2022, καταγράφοντας την αδιάλειπτη προσπάθεια της Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. να βρίσκεται δίπλα στις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής της, δίπλα στους συναδέλφους, δίπλα στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.


Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Πλοίαρχος Λ.Σ. ΧΑΝΟΥΜΙΔΗΣ Λάζαρος ο οποίος με τη σειρά απευθυνόμενος τόσο στους εκλεκτούς προσκεκλημένους όσο και στα στελέχη του Κ.Λ. Πάτρας ευχήθηκε το νέο έτος να χαρίσει σε όλους και στις οικογένειες τους, υγεία, ευτυχία και πρόοδο σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.


Επιρρώνοντας τις τοποθετήσεις του Διοικητή της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε κάθε έναν από τους εκπροσώπους των Πολιτικών – Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων της Πόλης για την εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τον προηγούμενο χρόνο με το Κ.Λ. Πάτρας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και υπερτόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας κατά το νέο έτος δεδομένων των πολλαπλών προκλήσεων που αυτό παρουσιάζει. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του πολίτη και μέσω των Υπηρεσιών και επιχειρησιακών μέσων του Κ.Λ. Πάτρας, αποδεικνύεται σε τοπικό επίπεδο και σε καθημερινή βάση η αξία της ανιδιοτελούς συνεισφοράς στον άνθρωπο.


Εστίασε στην σημαντικότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα που χαρακτηρίζει τον λιμένα της Πάτρας ως πύλη διασύνδεσης της Χώρας μας με την Ε.Ε. ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας και πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η διαλειτουργικότητα και ο συντονισμός ενεργειών με τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες τόσο στον τομέα αντιμετώπισης κρίσεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας (διαχείριση πυρόπληκτων ατόμων, έρευνα διάσωση, κ.α.) όσο και στη διαχείριση σοβαρών υποθέσεων που εμπίπτουν όχι μόνο στις παραβάσεις διατάξεων του κοινού Ποινικού Κώδικα αλλά και Ειδικών Ποινικών Νόμων (Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραεμπόριο, λαθραία διακίνηση μεταναστών κ.λ.π.)


Ακολούθως, απευθυνόμενος προς όλα τα στελέχη του Κ.Λ. Πάτρας, αναγνώρισε την υψηλού βαθμού επαγγελματική τους κατάρτιση και εμπειρία στον χειρισμό δύσκολων θεμάτων αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, τα ευχαρίστησε για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη και ιδιαίτερα στην κοινωνία της Πάτρας και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγόγγυστη και έμπρακτη συνεισφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις εθνικές προσπάθειες για την προστασία των θαλασσίων συνόρων με την συμμετοχή τους σε αποστολές ενίσχυσης Λιμενικών Αρχών του Αν. Αιγαίου αλλά και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ Λιμενάρχη και πριν την κοπή της Πίτας, ο Διοικητής της 5ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη βοήθεια και υποστήριξη που προσέφεραν κατά το έτος 2022 στο Λιμενικό Σώμα κάλεσε και επέδωσε ευχαριστήριες επιστολές:
• στον κ. ΤΣΩΝΗ Παναγιώτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας (Ο.Λ.ΠΑ.), για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη που προσφέρει τόσο στην 5Η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ,’ όσο και στο Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ και κατ’ επέκταση στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ο Ο.Λ.ΠΑ., όπου με την συνεχή επικουρική του δράση συνέδραμε τα μέγιστα στη συντήρηση των Πλωτών και Χερσαίων Μέσων,
• στον κ ΤΣΙΡΗ Κωνσταντίνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της « ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.» για τη χορηγία υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην 5Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
• στην κα. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Τάνια, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη της οποίας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στο σύνολο των Λιμενικών Αρχών της 5Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. αναφορικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών από τα στελέχη του Λ.Σ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ναυτιλιακή Εταιρεία “ALPHA BALKERS SHIPMANAGEMENT INC” που προχώρησε στην δωρεά φαρμακευτικού εξοπλισμού για τα Πλωτά Σκάφη που ανήκουν στις Λιμενικές Αρχές (Λ.Α.) δικαιοδοσίας της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής(ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και συγκεκριμένα των Λ.Α. Πάτρας , Καλαμάτας, Κατακόλου και Νεάπολης Βοιών, καθώς και στους χορηγούς της εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Εταιρεία “SUPRFAST FERRIES” , στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Oneiro resort” στα Καλάβρυτα και στο “Αρτοποιείο Βασίλης Ραυτόπουλος” οι οποίοι με τις προσφορές τους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και μικρή τελετή με ανταλλαγή ευχών.

Πάτρα: Έκοψαν πίτα Κεντρικό Λιμεναρχείο και η Ελληνική Ακτοφυλακή – ΦΩΤΟ 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα