Παρασκευή, 26.11.2021, 9:11 πμ

Πάτρα: Εκδήλωση στην αγορά Αργύρη την Δευτέρα 25/10 για την οστεοπόρωση

23.10.2021 / 10:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
agora argyri

Η Κλινική Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝΠ (Διευθυντής Καθηγητής Ορθοπαιδικής κος Μίνως Τυλλιανάκης) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου) διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στoν Πολυχώρο Αγορά Αργύρη στις 6 το απόγευμα.
Η εκδήλωση αποτελεί επίσημη δράση του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (International OsteoporosisFoundation, IOF) στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα είναι υβριδική ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας.
Το διαδικτυακό δωμάτιο της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτό για τους συμμετέχοντες από τις 17:30.
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/89579213620?pwd=WnRoOUJpa0U2UlRNTXNnY2pqYzZ3UT09
Meeting ID: 895 7921 3620
Passcode: 2021
Την διοργάνωση στηρίζει και προσφέρει τη φιλοξενία το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» παράρτημα Πάτρας

Για φυσική παρουσία επικοινωνείτε με τους διοργανωτές (κ Διονυσιώτη – κ Συροκώστα)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω θα υποστούν οστεοπορωτικό κάταγμα. Η οστεοπόρωση κάνει τα οστά να γίνονται αδύναμα και εύθραυστα, έτσι ώστε να σπάνε εύκολα – ακόμη και ως αποτέλεσμα μιας μικρής πτώσης, ενός χτυπήματος, ενός φτερνίσματος ή μιας απότομης κίνησης. Τα κατάγματα που προκαλούνται από την οστεοπόρωση μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή και μια σημαντική αιτία πόνου και μακροχρόνιας αναπηρίας.

ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Μπορεί να προληφθεί η οστεοπόρωση και τα κατάγματα; Ναι, αν ληφθούν μέτρα νωρίς!

Τα κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος για την κοινωνία και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ωστόσο, παρά την αποτελεσματική ιατρική πρόοδο για τη μείωση των καταγμάτων, μόνο η μειοψηφία ανδρών και γυναικών λαμβάνουν θεραπεία.Μόνο το 20% των ασθενών με οστεοπορωτικά κατάγματα διαγιγνώσκονται ή θεραπεύονται για οστεοπόρωση, την υποκείμενη νόσο. Το 2010, μόνο στην Ευρώπη περίπου 12,3 εκατομμύρια άνθρωποι που θεωρούνται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο οστεοπορωτικών καταγμάτων έμειναν χωρίς θεραπεία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ;

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, είναι μια ετήσια εκστρατεία αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και των σχετικών μυοσκελετικών παθήσεων. Στοχεύει να θέσει την υγεία των οστών και την πρόληψη των καταγμάτων στην παγκόσμια ατζέντα υγείας και προσεγγίζει τους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης, τα μέσα ενημέρωσης, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ασθενείς και το ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα