Πάτρα: Είχε 12 πιτμπουλ στο σπίτι του και το πλήρωσε ακριβά

25.01.2022 / 11:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pitbull

Ποινή φυλάκισης έναν χρόνο και χρηματικό πρόστιμο  1.000 ευρώ επιβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών,  σε Πατρινό ο οποίος είχε στο σπίτι του 12 μεγαλόσωμα σκυλιά  της φυλής pit bull και american staff για το αδίκημα της παθητικής κακοποίησης.

Η υπόθεση είχε βγει στο φως μετά από καταγγελία του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» από το 2016 όταν ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών, καθώς πέραν της παθητικής κακοποίησης, λάμβανε χώρα και παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή των ζώων, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η δικηγόρος και ενεργό μέλος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Οργανώσεων κα.  Ελενα Αρβανίτη.

Στην οικία του Πατρινού είχαν βρεθεί 12 ζώα, εκ των οποίων τρία θηλυκά που είχαν στο βιβλιάριό τους γέννες, εκ των οποίων η τελευταία είχε γίνει ένα μήνα πριν την καταγγελία, αλλά κουτάβια δεν βρέθηκαν.

Η κ. Αρβανίτη δήλωσε στην εφημερίδα: «Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν  μαρτυρά…

Τα ατράνταχτα στοιχεία περί υπάρξεως πολλών θηλυκών αναπαραγωγής, άγνωστου αριθμού κουταβιών, μεγάλου αριθμού ζώων μη καταχωρισμένων στη Βάση Δεδομένων και άρα «ανύπαρκτων», ναι μεν οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το δικαστήριο. Ένα ελλιπές κατηγορητήριο, αστυνομικά όργανα που πλημμελώς τελούν το καθήκον τους, ανώνυμοι μάρτυρες που μιλούν μόνο στο τηλέφωνο, συνηγορούν σε μια μερική καταδίκη, αλλά αυτό είναι η αρχή!» καταλήγει η κυρία Αρβανίτη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα