Πάτρα-Δημοτικό Κτηνιατρείο: Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη λειτουργία της δομής

25.02.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πα 5

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές χρονικό διάστημα που η δομή του δημοτικού κτηνιατρείου θα είναι έτοιμη. Κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια που έχουν προκύψει από την αυστηρότητα των διαδικασιών που προβλέπονται για την δημιουργία αντίστοιχων χώρων, έχουν καθυστερήσει το όλο θέμα.
Το σίγουρο όμως είναι ένα. Η δομή του δημοτικού κτηνιατρείου θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες (ίσως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) και οι διαδικασίες από πλευράς δήμου προχωρούν, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από τον αρχικό σχεδιασμό.
Το νέο δημοτικό κτηνιατρείο που ως γνωστόν θα δημιουργηθεί σε χώρο που ήδη έχει βρεθεί, στο Δρέπανο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.
Η δομή θα περιλαμβάνει μία σύγχρονη κλινική ζώων, αλλά ταυτόχρονα έναν χώρο φιλοξενίας, εξασφαλίζοντας στις ψυχές αυτές μια στέγη για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να υιοθετηθούν και να βρουν μια οικογένεια.
Η κλινική ζώων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχει ο «Νεολόγος» θα είναι για γάτες και σκύλους. Ωστόσο, ο χώρος φιλοξενίας θα είναι αποκλειστικά για σκύλους και θα μπορεί να φιλοξενεί γύρω στα 40 με 50 ζώα.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις συνθήκες φιλοξενίας και όχι στον αριθμό των φιλοξενούμενων ζώων.
Στο καταφύγιο θα μένουν σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί και πρόκειται να υιοθετηθούν, σκύλοι που έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς και χρειάζονται ειδική εκπαίδευση, αλλά και σκυλιά που έχουν τραυματιστεί ή κακοποιηθεί και έχουν την ανάγκη μιας φροντίδας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανθρώπων που περιεργάζονται το όλο εγχείρημα, η δομή για να λειτουργήσουν όπως πρέπει θα χρειαστεί δύο κτηνιάτρους, δύο βοηθούς κτηνιάτρων και τουλάχιστον τέσσερις υπαλλήλους.
Η νέα δομή θα χρηματοδοτηθεί και μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου είναι στέλεχος της πανελλαδικής φιλοζωικής και περιβαλλοντικής ομοσπονδίας και σύμβουλος του Δήμου Πατρέων για τα ζητήματα των αδέσποτων ζώων.
Η ίδια είναι απόλυτη σύμφωνη με τη συλλογιστική του δήμου, αλλά και του νέου νομοσχεδίου για το ζήτημα της φιλοξενίας των ζώων και τη δημιουργία τέτοιων δομών.
«Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει σε μας για διάφορα κυνοκομεία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, δεν μιλούν απλά για άσχημες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά για κρεματόρια.
Εμείς, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του νέου νομοσχεδίου, είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θέλαμε κάτι τέτοιο, ούτε ήταν αυτός ο σκοπός μας.
Στόχος μας δεν είναι το μάντρωμα δέκα, είκοσι ή περισσότερων σκύλων, αλλά η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την φιλοξενία τους.
Είναι γεγονός μέσα από την εμπειρία που έχουμε ότι όσα περισσότερα ζώα φιλοξενούνται σε τέτοιους χώρους, τόσο πιο εύκολα χάνεται ο έλεγχος.
Η νέα δομή είναι μελετημένη και διαμορφωμένη κατάλληλα για τη γέννηση ενός τέτοιου χώρου που θα εξασφαλίζει ουσιαστικά τα ζώα, τόσα για την ιατρική τους περίθαλψη όσο και για φιλοξενία της.
Ελπίζουμε μόνο να ξεκινήσει η λειτουργία της δομής όσο γίνεται πιο σύντομα γιατί αυτό θα είναι κάτι που θα έχει μόνο όφελος για την πόλη, για τους φιλόζωους, αλλά κυρίως για τα ζώα της».
Κ.Α.

(εφ. Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα