Παρασκευή, 30.09.2022, 3:45 μμ

Πάτρα: Διαμαρτυρία των ανθρώπων της εστίασης στις σκάλες της Αγίου Νικολάου

31.03.2021 / 11:34
acnpcxkypl6064332ec843f

Διαμαρτυρία στις σκάλες της Αγίου Νικολάου στην “καρδιά” της Πάτρας πραγματοποιούν καταστηματάρχες της εστίασης και της αναψυχής οι οποίοι παραμένουν κλειστοί στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Το σημείο δεν επελέγη τυχαία μια και στις σκάλες παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου και ιδιαίτερα του νεαρόκοσμου.

Οι καταστηματάρχες διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων:

  1. Μαζικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιχειρηματίες εστίασης
  2. Πλήρες άνοιγμα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους με επιδότηση ιονιστών
  3. Κεφάλαια επανεκκίνησης
  4. Πλήρες ωράριο λειτουργίας, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για την COVID-19, προασπιζόμενοι πάνω από όλα την δημόσια υγεία.

Όπως επισημαίνουν: Το σημείο επιλέχθηκε για συμβολικούς λόγους και σκοπός είναι να απευθύνουμε μήνυμα προς την πολιτεία και την κοινωνία, επισημαίνοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για επαναλειτουργία της εστίασης και εν γένει της αγοράς.

Κάθε μέρα βλέπουμε ότι η ανάγκη των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, οι εργαζόμενοι μας, εμείς οι ίδιοι, για κοινωνικοποίηση και αποφόρτιση αποτελεί πλέον πλημμυρικό φαινόμενο σε όλη την χώρα.

Τα μέτρα δεν απέδωσαν και πρέπει να βρεθεί άλλη προσέγγιση στο πρόβλημα, με επαναλειτουργία της αγοράς και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μπαίνουμε στον 6ο μήνα και οι οικογένειες μας καθώς και οι οικογένειες τω εργαζομένων μας ζουν με επιδόματα και είναι επιτακτική ανάγκη η κάθε κοινωνική συνέργεια για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα