Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τον ΔΕΔΔΗΕ από το ΚΚΕ για τις διακοπές ρεύματος

28.02.2023 / 14:43
kinit_patra_d_reymatos-03

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος που γίνονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα σε λαϊκά νοικοκυριά στην Πάτρα, ακόμα και σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, απαίτησε με παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης στο ΔΕΔΔΗΕ, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος:
«Στο σκοτάδι έμειναν το τριήμερο της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα σπίτια λαϊκών οικογενειών, αφού όπως καταγγέλθηκε, διακοπές έγιναν από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη και το απόγευμα της Παρασκευής. Η μια διακοπή μάλιστα, σε γυναίκα ΑμεΑ που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ στο σκοτάδι είναι από την περασμένη Τετάρτη, για χρέος που δεν ξεπερνούσε τα 470 ευρώ, ιδιοκτήτης σπιτιού που αδυνατούσε ακόμη και να πραγματοποιήσει διακανονισμό.
Στη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, Δημήτρης Αγγελόπουλο, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιο βουλευτής και Δημήτρη Μαρμούτα, υποψήφιος βουλευτής στην Περιφερειακή Διοίκηση της Επιχείρησης για τις διακοπές ρεύματος, αλλά και τις υποτιθέμενες ρευματοκλοπές, μόνη απάντηση οι επικλήσεις στους νόμους που ψήφισαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και το ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο που εφαρμόζεται από το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Τονίστηκε δε από την Διοίκηση ότι ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί ουσιαστικά τα «αιτήματα» των παρόχων ρεύματος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να εξετάσει ποια προβλήματα αντιμετωπίζει κάθε λαϊκό νοικοκυριό που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτή η απαράδεκτη πρακτική, αποτελεί το «φυσιολογικό» επακόλουθο εφαρμογής της αντιλαϊκής νομοθεσίας που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα, και στον τομέα της ενέργειας. Αυτή η πολιτική είναι που αφήνει τις λαϊκές οικογένειες και τις ευπαθείς ομάδες στο σκοτάδι, και που το προηγούμενο διάστημα στην πόλη μας στοίχησε ακόμα και τη ζωή σε έναν καρκινοπαθή που του έκοψαν το ρεύμα.
Δεν θα ανεχτούμε να μένει ο λαός μας στο σκοτάδι!
• Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κλπ.).
• Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν τα κομμένα ρεύματα.
• Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
• Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, η ρήτρα αναπροσαρμογής και η έμμεση φορολογία.
•Ρεύμα φτηνό για τον λαό».

Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τον ΔΕΔΔΗΕ από το ΚΚΕ για τις διακοπές ρεύματος 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα