Πάτρα: Διαγωνισμός ιδεών για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στα Καρναβαλικά Σφαγεία

13.05.2021 / 22:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 31

Eξελίξεις σε τρία μέτωπα για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Πατρέων. Προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών για θεματικό πάρκο με αντικείμενο το Καρναβάλι στα παλαιά σφαγεία και μίσθωσε τα ακίνητα του Δασυλλίου και των ιαματικών πηγών στην παραλία των Αραχωβίτικων προκειμένου να λειτουργήσουν ως επιχειρήσεις εστίασης.

Το θέμα των παλαιών σφαγείων συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι. Βασίστηκε στην πρόταση της διεπιστημονικής επιτροπής για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των παλαιών σφαγείων με πυρήνα του προτεινόμενου διαδραστικού πάρκου το Καρναβάλι.

Η πρόεδρος του Καρναβαλιού, Ηρα Κουρή, εισηγήθηκε την αναγκαιότητα προκήρυξης πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδεών για τη δημιουργία θεματικού πάρκου- χώρου αναψυχής, καλλιτεχνικών δράσεων, εξερεύνησης και παιχνιδιού στα παλαιά σφαγεία.

Η εισήγησή της έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε οι όροι του διαγωνισμού να κατατεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να ληφθεί απόφαση.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα