Πάτρα: Δεκάδες τα κουταβάκια που εγκαταλείπονται σε δρόμους, σε πλατείες και σε οικόπεδα

24.01.2023 / 20:25
ka 11

Δεκάδες είναι τα κουταβάκια που εγκαταλείπονται στους δρόμους της Πάτρας, με το όλο φαινόμενο να παραμένει σε έξαρση και τους φιλόζωους να τα φιλοξενούν στο σπίτι τους, αναγκαστικά μη έχοντας άλλη λύση.

Όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των κουταβιών που εντοπίζονται πεταμένα έξω από κάδους, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες, δεν έχουν προχωρήσει καν το θέμα της στείρωσης.   σκύλα γεννάει και ο ιδιοκτήτης  μη έχοντας τι να τα κάνει τα κουτάβια τα εγκαταλείπει, ουσιαστικά πετώντας τα.

  Τα κουταβάκια δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στην δομή του Δρεπάνου αν δεν περάσει πρώτα ένα διάστημα ώστε να κάνουν τα εμβόλια τους για να μην κολλήσουν τα άλλα φιλοξενούμενα ζώα κάποια αρρώστια.

Οπότε αναγκαστικά φιλοξενούνται για ένα διάστημα στα σπίτια των εθελοντών.  Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των κουταβιών που βρίσκονται στα σπίτια των εθελοντών – φιλόζωων είναι συνολικά πάνω από 100. 

Αν δεν βρεθεί μία οικογένεια άμεσα για τα κουταβάκια θα πρέπει να φιλοξενηθούν κάποια στιγμή στους χώρους της δομής.  Στο καταφύγιο υπάρχει ειδικός χώρος για τα κουτάβια για αυτά  που έχουν κάνει τα εμβόλια και έχουν περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις.

Όμως το καταφύγιο  δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων αυτών των κουταβιών που εγκαταλείπονται. Ο δήμος από την πλευρά του, προσπαθώντας να διευκολύνει την κατάσταση, καλύπτει τα έξοδα φροντίδας στους φιλόζωους για το διάστημα που φιλοξενούν τα κουταβάκια στο σπίτι τους, αρκεί οι τελευταίοι να κάνουν μία σχετική αίτηση. 

Στο μεταξύ οι υιοθεσίες πάνε σχετικά ικανοποιητικά. Αυτό που θα βοηθούσε σημαντική την όλη διαδικασία θα ήταν η δημιουργία μιας ειδικής πλατφόρμα που θα απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο στους ενδιαφερόμενους για να υιοθετήσουν ένα ζωάκι, βλέποντας τα στοιχεία και την φωτογραφία του. Μια τέτοια πλατφόρμα είναι υπό κατασκευή και η δημιουργία της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα