Πάτρα: Χλιαρά ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Πού κυμαίνονται οι προσφορές

13.07.2023 / 16:12
ka 22

Από 20% έως και 50% κυμαίνονται οι εκπτώσεις στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας με την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο να έχει ξεκινήσει και τους εμπόρους να ελπίζουν σε μία έστω και μικρή ανάκαμψη της αγοράς.

Μέχρι τώρα όμως η κίνηση είναι ελάχιστη, η τόνωση δεν έχει έρθει και η αγορά δεν έχει αισθανθεί τις εκπτώσεις, ενώ ρόλο αυτό έχουν παίξει σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας, με τον κόσμο να έχει περιορίσει τις βόλτες του/.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστα Ζαφειρόπουλο, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στην αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας «κινούνται σε ένα λογικό πλαίσιο, χωρίς να υπάρχουν προσφορές με 70% και 80% όπως έκαναν παλιότερα οι πολυεθνικές αλυσίδες, προσπαθώντας να προσελκύσουν καταναλωτές, αλλά από της ουσίας ξεγελώντας τους».

Ο μέσος όρος των εκπτώσεων είναι πάντως στο 20% με 30% και αφορούν κυρίως είδη ρουχισμού, υποδήματα, αλλά και είδη σπιτιού, ενώ σε ορισμένα προϊόντα που έχουν ξεμείνει στα ράφια, μπορεί να φτάσουν και το 50%.  «Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι οι καταναλωτές πηγαίνοντας μια βόλτα στα τοπικά καταστήματα της Πάτρας μπορούν να βρουν σημαντικές ευκαιρίες σε διάφορα είδη.

Είναι ανάγκη έτσι ο κόσμος να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και να κάνει τις αγορές του από αυτές αφού όπως έχουμε ξαναπεί, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει όταν αγοράζεις από τοπικά μαγαζιά το 11% των χρημάτων που ξοδεύεις επιστρέφει στην τσέπη σου…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα