Πάτρα: Αύριο το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου

12.09.2021 / 21:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
2840563

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο σύλλογός μας από κοινού με την Α΄ ΕΛΜΕ και την Ένωση γονέων Πάτρας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Θέσαμε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα ελλειπή μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα παραμένουν πολυπληθή τμήματα και πολλά κενά εκπαιδευτικών στο νομό,την έλλειψη καθαριστριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν καλύφθηκε ούτε ένα Τμήμα Ένταξης στην α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών!
Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν o Αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Πατρέων, αντιπροσωπία του Δήμου Ερυμάνθου καθώς και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της περιοχής όπου ολιγομελή τμήματα Λυκείου ουσιαστικά καταργούνται την ίδια στιγμή που απαιτούμε αραίωση των μαθητών ανά τάξη!
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με τις απαντήσεις του στην πραγματικότητα δικαίωσε την πολιτική της Κυβέρνησης καθώς επανέλαβε ότι η προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους θα γίνει μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ, χωρίς να δίνει ουσιαστικά καμία απάντηση στα αιτήματά μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, άμεση κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που από Δευτέρα μπαίνουν στις τάξεις τους, να βρίσκονται σε επικοινωνία με το Σύλλογο και να ενημερώνουν για όποιο θέμα προκύπτει στα σχολεία μας.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη :
Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
 Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
 Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
 Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
 Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
 Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
 Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:00μμ(έξω από το ΕΚΠ)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα