Πάτρα: Άθλια η εικόνα του ανδριάντα του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου

19.09.2021 / 8:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 5

Άθλια είναι η εικόνα που παρουσιάζει η εικόνα του ανδριάντα του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου που κοσμεί ή μάλλον προορίζεται για να κοσμεί το κάτω μέρος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).

Άγνωστοι έχουν γεμίσει το άγαλμα με μπογιές, καταστρέφοντάς το, παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων περιμετρικά.

Την κατάσταση που επικρατεί σχολίασε δηκτικά ο συμπολίτης Άρης Μπετχαβάς συνοδεύοντας το σχόλιό του και με την σχετική πρόσφατη φωτογραφία. Όπως επισημαίνει: «Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος υπήρξε επιφανής Αχαιός πολιτικός, νομικός και οικονομολόγος, πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 1924 – 1925.

*Σ.Σ. 1: Για όλα τα παρακάτω οι συμπολίτες του απέδωσαν το όνομά του στο 1/6 μιας οδού με 6 ονόματα (Ρήγα Φεραίου, Μιχαλακόπουλου, Μουρούζη, Έλληνος Στρατιώτου, Νοταρά, Αυστραλίας…) και συντηρούν τον ανδριάντα του στην κατάσταση που βλέπετε, στην πλατεία Όλγας (ή Εθν. Αντιστάσεως στα χαρτιά…)

Σ.Σ. 2: Η φωτό (ιδανική για τουριστική σέλφι…)».

Τώρα θα μας πείτε ψιλά γράμματα όλα αυτά τόσο για τα καλόπαιδα που σκέφτηκαν να εκτονώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες πάνω στο συγκεκριμένο άγαλμα, όσο και για τους σύγχρονους συναδέλφους πολιτικούς του Μιχαλακόπουλου που του επεφύλασσαν «μεγάλες τιμές». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα