Πάτρα: Ασφυκτιά το νοσοκομείο του Ρίου – Αδειάζουν τη ΜΕΘ για να βάλουν ασθενείς κορωνοϊού

19.02.2021 / 18:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
151467206_213331807187455_7671216623898069124_n

Η πίεση του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλη στην Αχαΐα, τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 104 κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει εκτοξευτεί.

Όπως πληροφορείται το dete.gr, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αδειάζει η ΜΕΘ ενηλίκων για να γίνει ΜΕΘ κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς που χρήζουν αυξημένης φροντίδας για να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες του ιού.

Ήδη οι δύο ΜΕΘ covid κλινικές βρίσκονται στο όριο να γεμίσουν και δεδομένου ότι υπάρχει αυξητική τάση διασωλήνωσης των ασθενών, αδειάζει και η ΜΕΘ των ενηλίκων για να δεχθεί και αυτή ασθενείς. Την ίδια ώρα, η μία κλινική covid του νοσοκομείου έχει γεμίσει και πλέον οι εισαγωγές γίνονται μόνο στην δεύτερη κλινική covid.

Την ίδια ώρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, εάν και βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο, λόγω της παρατεταμένης κόπωσης των τελευταίων εβδομάδων.

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση προς τους Πατρινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίσης, ώστε να μην μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός.

Στο μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου εγκαταστάθηκε σήμερα η πρώτη Φορητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (φωτο), που αποτελεί την εφεδρεία του συστήματος, σε περίπτωση που γεμίσουν από ασθενείς όλες οι ΜΕΘ. Η φορητή ΜΕΘ είναι τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονο νοσοκομειακό εξοπλισμό, και τη δυνατότητα να μεταφέρεται σε περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα