Πάτρα: Αργός θάνατος η κάθε μέρα του lockdown για δεκάδες μαγαζιά – Τι ζητάει η αγορά για να συνέλθει

10.11.2020 / 21:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 4

Κάθε μέρα που περνάει με τα καταστήματα κλειστά είναι ένας αργός θάνατος για την αγορά της Πάτρας και τους εκατοντάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολούν.

Η σιωπή της καραντίνας δεν μπορεί να κρύψει την κραυγή της απόγνωσης των ελεύθερων επαγγελματιών που απασχολούνται στο εμπόριο, στην εστίαση, στις υπηρεσίες, αλλά και σε όλες αυτές τις εργασίες που πλέον αναστέλλονται εξαιτίας του lockdown.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι μήνες που έρχονται θα φέρουν λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας, με το 2021 να προβάλει σαν βουνό στον αγώνα που έκαναν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας για να κρατήσουν όρθια τα μαγαζιά τους.

Ανεξάρτητα από αν θα υπάρξουν και νέα lockdown στη συνέχεια, όπως ακούγεται. Μόνη ελπίδα για να υπάρξει πιθανότητα για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι η ουσιαστική στήριξη του κράτους, ρίχνοντας χρήμα στην αγορά, με την μορφή επιδοτήσεων και όχι δανεικών.

Χρήμα που να ισοδυναμεί με την απώλεια του χαμένου τζίρου που είχε η κάθε επιχείρηση σε αυτό το διάστημα του lockdown. Μπορεί να γίνει, όπως έγινε στις χώρες της Ευρώπης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Όλα τα άλλα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες όλων των κλάδων, είναι ημίμετρα. Και με ημίμετρα οι νεκροί ή έστω όσοι φυτοζωούν όλους αυτούς τους μήνες δεν ανασταίνονται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα