Παρασκευή, 21.01.2022, 6:33 μμ

Πατρα: Από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου

07.12.2021 / 15:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
1638873736747

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται ήδη η Πάτρα, με τον χρόνο για την έναρξη των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων να μετρά αντίστροφα. Η πλατεία Γεωργίου στις 7.00 το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, θα μετατραπεί και φέτος σε «αφετηρία» των δράσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

“Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου, οι  χορωδίες της πόλης που θα  ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η jazz μουσική,  ο ρυθμός και η κίνηση του κλασσικού μπαλέτου, θα ανοίξουν φέτος τον κύκλο των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων συμμετέχουν:

Η Χορωδία του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η Χορωδία Κοινο_τοπία, το φωνητικό σύνολο Πάτρας “Vocal”, η Χορωδία Λευκαδίων “Santa Maura”, το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ», η Ορχήστρα jazz της Δημοτικής Μουσικής και το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Παράλληλα, από εργαζόμενους του Πολιτιστικού Οργανισμού ολοκληρώνεται η ανάρτηση στους χώρους των υπαίθριων εκθέσεων, έργων που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα έργα αναπτύσσονται στο μώλο, στις πλατείες  Τριών Συμμάχων,  Υψηλών Αλωνίων, Ελευθερίας και Ταμπαχάνων και στο Ρωμαϊκό Ωδείο.  

Τα έργα έχουν ως θέμα το καράβι, το οποίο υπήρξε πάντα παραδοσιακό στοιχείο Χριστουγεννιάτικου στολισμού και σύμβολο ελπίδας. Πρόκειται για τα έργα: «Μουράγιο», του Θέμη Κελέκη από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών,  «Μαύρο Καράβι» – λεπτομέρεια,  του Γεώργιου Σιούντα , από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Σκούνα στη στεριά» της Αγγελικής Μπαλτά – από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Καράβι στο γιαλό» της Ξανθίππης Χρήστου – από την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Λιμανάκι» του Δημήτρη Τηνιακού – από την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Ηρεμούσα Θάλασσα με καΐκια και στο μπροστινό μέρος πόρτα» του Σπύρου Βασιλείου, από την μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Μαύρα καράβια» του Γεωργίου Σιούντα, από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ

*Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκινά αμέσως με την έναρξη των εκδηλώσεων στην πλατεία Γεωργίου, τη συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και  ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για την ανακούφισή τους.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα