Πάτρα – απάτη: Της είπαν ότι είναι από τη ΔΕΔΔΗΕ για το Power Pass και άρπαξαν καταθέσεις 9.500 ευρώ

13.09.2023 / 11:20
ka 12

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει οι τηλεφωνικές απάτες, με τους δράστες να αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, και μέσω τηλεφώνου προσπαθούν να αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών, με δόλωμα την κατάθεση χρημάτων του Power Pass.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στην Πάτρα, όταν το θύμα καταχώρησε τα στοιχεία της κάρτας σε υπερσύνδεσμο που έστειλαν οι απατεώνες. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μια γυναίκα δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και της ανέφερε ότι είναι δικαιούχος Power Pass το οποίο θα λάμβανε σε τρεις δόσεις των 265 ευρώ η καθεμία.

Για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό, ο άνδρας έστειλε στην γυναίκα έναν link ο οποίος τη μετέφερε σε ένα site που προσομοίαζε με αυτό της Εθνικής Τράπεζας και η παθούσα καταχώρησε στα στοιχεία της κάρτας της, γνωστοποιώντας παράλληλα στον δράστη τους κωδικούς OTP που λάμβανε στο κινητό της.

Με αυτό τον τρόπο ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της γυναίκας, η οποία αντί να λάβει χρήματα, είδε να κάνουν φτερά οι καταθέσεις της ύψους 9.537 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα