Πάτρα: «Απαιτούμε τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους Θεατρικής Αγωγής»

27.03.2023 / 11:59
ba 18

Σε ανακοίνωσή τονίζονται τα εξής: “Απαιτούμε τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους Θεατρικής Αγωγής

Ποιός θ’ αναλάβει την πολιτική ευθύνη και θ’ αξιολογηθεί για το μη άνοιγμα θέσεων και την απαξίωση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί Θεάτρου; Όταν εργάζονται 800 αναπληρωτές  εκ των οποίων τα 300 άτομα έχουν ξεπεράσει τα 10 έτη προϋπηρεσίας .Είναι λοιπόν ο ορισμός του στρεβλού θεσμού  του αναπληρωτή. Ποιον αναπληρώνουν 10-20 χρόνια; 

Στους περσινούς διορισμούς ήταν ο μοναδικός κλάδος, με εκατοντάδες αναπληρωτές, και με το απόλυτο μηδέν στους διορισμούς.

Η δικαιολογία ήταν η μη χαρτογράφηση κενών από το 1980 . Η πολιτική ηγεσία και ο γενικός γραμματέας, υπόσχονταν ότι  θα γινόταν από Σεπτέμβριο η χαρτογράφηση κενών. Τελικά ζητήθηκε τον  Ιανουάριο , και  στάλθηκαν οι εισηγήσεις μια εβδομάδα μετά από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ζητήθηκαν περισσότερες από  600 οργανικές, ακόμα και χωρίς την επιστροφή του μαθήματος θεατρικής αγωγής  στη Ε’ και ΣΤ’ τάξη , που ΠΡΕΠΕΙ  να γίνει. Ωστόσο η σύσταση οργανικών δεν έγινε ΠΟΤΕ. Το Υπουργείο Παιδείας εξορίζει κυριολεκτικά το Θέατρο από την εκπαίδευση!!! Που θέλουμε να γυρίσουμε τελικά; Στο σχολείο του 60′;

Οι εκπαιδευτικοί Θεάτρου απαιτούν να αποκατασταθεί η αδικία , να συσταθούν οι οργανικές και να συμπεριληφθούν σε αυτούς τους διορισμούς. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους και διεκδικεί την κατεπείγουσα σύσταση οργανικών θέσεων μέσω της συμμετοχής στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 31/3 και ώρα 14.30″.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα