Πάτρα: Αντίστροφη μέτρηση για τον υποχρεωτικό ερχομό της ψηφιακής κάρτας σε βιομηχανίες και λιανεμπόριο

29.02.2024 / 20:05
ka 17

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της ψηφιακής κάρτας αφού από την 1η Απριλίου θα είναι υποχρεωτική για όλες τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες  που απασχολούν πάνω από 10 άτομα.

Μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου του 2024 η ψηφιακή κάρτα ήταν προαιρετική, για βιομηχανίες και λιανεμπόριο, χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις για όσες επιχειρήσεις δεν είχαν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Από την 1η Απριλίου η ψηφιακή κάρτα μπαίνει υποχρεωτικά – με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους δεν την έχουν  στις βιομηχανίες – βιοτεχνίες, που απασχολούν πάνω από δέκα άτομα, στη συνέχεια (από 2 Μαϊου) καθιερώνεται υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που απασχολούν τουλάχιστον δέκα άτομα προσωπικό και από τις 13 Μάιου και μετά το μέτρο αυτό γίνεται υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις, όσους εργαζόμενους και να απασχολούν.  

Ο λογιστής Πολυχρόνης Θωίδης μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη για το θέμα, τόνισε ότι θα ήταν καλό να δοθεί μια περίοδο προσαρμογής έως στο τέλος του έτους, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν πρόστιμα αφού η ψηφιακή κάρτα ήταν ένα μέτρο που αρκετές δυσκολίες έως προς την εφαρμογή του.

Εννοείται ότι το ωράριο που δηλώνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας από την επιχείρηση θα πρέπει να είναι αντίστοιχο των ωρών που χτυπάει ο εργαζόμενος με την ψηφιακή του κάρτα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν αυτή την κάρτα, εκτός από αυτούς που εργάζονται με σχέση συνεργασίας με την επιχείρηση κόβοντας μπλοκάκι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα