Πάτρα: Αντίδραση της εστίασης για την παράταση του μίνι lockdown – “Η υπομονή στερεύει”

10.09.2021 / 8:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3638788

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων, για ακόμη μία εβδομάδα, στην Αχαΐα φέρνει νέο κύκλο αντιδράσεων από την πλευρά των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής.

Μπορεί ακόμη ο ΣΚΕΑΝΑ να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα, ωστόσο ο κλάδος θυμίζει για ακόμη μια φορά “καζάνι που βράζει” παρά το γεγονός ότι πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν αναμενόμενο τα μέτρα να ισχύσουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Τελικά, οι χειρότεροι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής δεν επιτρέπει μεν άρση των μέτρων, η εστίαση όμως φαίνεται να εξουθενώνεται από τους συνεχείς περιορισμούς.

“Η υπομονή στερεύει”

“Η προσωπική μου – και το τονίζω – άποψη είναι πως από την στιγμή που οι επιστήμονες αποφαίνονται πως υπάρχει ανάγκη παράτασης του mini lock down, από την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι διαθέσιμο σε κλινικές covid στην πόλη μας, μοιραία θα πρέπει να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα παράτασης των μέτρων”, αναφέρει στο tempo24.news ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φάκαλος.

Όπως επισημαίνει: “Υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”. Θα πρέπει από την μια τα μέτρα να τηρηθούν ευλαβικά και απο την αλλη να επιτηρηθούν ευλαβικότερα! Ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την στενωπο! Γιατί το να ζημιωθεί ένας κλάδος τόσο πολύ (αλλωστε μόνο την εστιαση αφορούν οι περιορισμοί), για “μηδέν αποτέλεσμα”, δεν έχει νόημα!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κράτος ότι μας έχει επιβάλλει να λειτουργούμε με μεγάλους περιορισμούς απο τον Μάιο και εχει κόψει την οποιαδήποτε βοήθεια απο τον Απρίλιο. Και η εξίσωση δεν βγαίνει! Η υπομονή στερεύει….”

“Η εστίαση τελείωσε”

“Χωρίς να υπάρχει αμεση συσχέτιση των κρουσμάτων με την οργανωμένη και συντεταγμένη εστίαση, η κυβέρνηση επιμένει να βασανίζει τους επαγγελματίες και τις οικογενειες τους παρατείνοντας τα μέτρα.”, τονίζει ο Κωνσταντίνος Σακκής μέλος της διοίκησης του ΣΚΕΑΝΑ.

Και συνεχίζει: “Μαζί με τα μέτρα παρατείνεται και η αγωνία μας για επιβίωση. Αυτό το βιολί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Την ίδια στιγμή βλέπουμε κόσμο σε συναυλίες, πλατείες, σκάλες, γήπεδα και τσιμπιόμαστε για να καταλάβουμε αν όλο αυτό συμβαίνει στα αλήθεια! Δυστυχώς η εστίαση τελείωσε…”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα