Πάτρα: Αντιδράσεις για την ψηφιακή κάρτα

17.07.2022 / 12:00
psifiaki karta

Το νέο μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες δεν βάζει «στοπ» στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Π.ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]

Η ψηφιακή κάρτα έχει ξεκινήσει να μπαίνει στην αγορά εργασίας και στην καθημερινότητα των εργαζομένων, με τα σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες, να κάνουν την αρχή. Στα πλάνα του υπουργείου Εργασίας είναι η ψηφιακή κάρτα να έχει καθιερωθεί και να χρησιμοποιείται από το σύνολο των επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων μέσα στην επόμενη διετία, έως στα τέλη του 2023. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφαρμογής αυτού του μέτρου ο εργαζόμενος αποκτάει πλέον  τη δυνατότητα και τη δυναμική για να προφυλαχθεί από την οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία αφού μέσω της ψηφιακής κάρτας μπορούν και καταμετρούνται οι ώρες εργασίας του. Όμως ως συνήθως συμβαίνει στην αγορά εργασίας το ιδεατό του στόχου του μέτρου, διαφέρει αρκετά από την πραγματικότητα. Κάτι που έμμεσα αναγνώρισε και το ίδιο το υπουργείο, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για το  πρώτο δίμηνο της εφαρμογής του μέτρου τα πρόστιμα των παραβάσεων δεν θα τα δέχονται οι εργοδότες, αλλά οι εργαζόμενοι.

Κενό γράμμα και στάχτη στα μάτια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρη Μαρμούτα, ήδη έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες από εργαζομένους για το θέμα της ψηφιακής κάρτας, κυρίως από νέους που μη έχοντας οικογένεια δεν έχουν μεγάλο ζήτημα να καταγγείλουν  τον εργοδότη που αυθαιρετεί. «Είναι κενό γράμμα και στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Ήδη μέσα στο πρώτο διάστημα της εφαρμογής του μέτρου η ψηφιακή κάρτα έχει αποδειχθεί μέσα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία.  Ποιο είναι άλλωστε το νόημα της όταν με βάση τους ισχύοντες νόμους οι υπερωρίες δεν πληρώνονται και υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο νομοθεσίας υπέρ των εργοδοτών και κατά των εργαζομένων;».

Απουσία ελεγκτικών μηχανισμών

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων η πτυχή αυτή του μέτρου με τα πρόστιμα να τα δέχονται οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες είναι σχεδόν ταυτόσημη με την λαϊκή ρήση του «και γδαρμένου και κουρεμένου». Σύμφωνα  με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο η ψηφιακή κάρτα είναι ένα μέτρο που στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. «Είναι ένα μέτρο που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε προεκλογική περίοδο, θέλοντας να τονώσει το φιλεργατικό και το λαϊκό της προφίλ» τονίζει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος της «Εργατικής Ενότητας για την Ανατροπή» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.

«Πώς θα μπορούν να γίνουν οι έλεγχοι για την ώρα που χτυπούν οι εργαζόμενοι την ψηφιακή τους κάρτα από την στιγμή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι» αναρωτιέται.

Εμπνεύσεις από τους εργοδότες

Για παραβάσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες από την πρώτη κιόλας περίοδο της εφαρμογής του μέτρου κάνει λόγο και ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος της ΓΣΕΕ. «Μας έχουν εκπλήξει στην κυριολεξία οι εμπνεύσεις των εργοδοτών για να μπορέσουν να εξαναγκάσουν με τον δικό τους τρόπο τους υπαλλήλους τους παραβιάζοντας το ωράριο που ορίζει ο νόμος, παρόλο που γνωρίζουν ότι πλέον ελέγχονται από την ψηφιακή κάρτα. Γνωστή αλυσίδα επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της να αντιγράψουν το barcode της ψηφιακής τους κάρτας και στη συνέχεια το εκτύπωσαν, έτσι ώστε μην έχουν ζητήματα σε περίπτωση που τους γίνει έλεγχος.  Και αυτή δεν είναι η μόνη παράβαση που μας έχει γίνει αναφορά, υπάρχουν και άλλες.Είμαστε υπέρ της ψηφιακής κάρτας ως μέτρο, όμως,  γνωρίζουμε ότι αυτή από μόνη της δεν μπορεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ο υπουργός μπορεί να δίνει το πράσινο φως για πρόστιμα στους εργαζόμενους που υποκύπτουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους, αλλά θα πρέπει να μας εξηγήσει με πιο σκεπτικό μεταβιβάζει την ευθύνη που θα πρέπει να παρέχει το κράτος για την προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία στους ίδιους τους εργαζόμενους. Άλλωστε με τους νομικό καθεστώς που επικρατεί δύσκολα θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα προχωρήσουν σε καταγγελία κατά του εργοδότη τους, όταν γνωρίζουν ότι  πιθανότερο είναι να χάσουν τη δουλειά τους, παρά να βρουν το δίκιο τους».

Σάββας Τζάκης: «Η ψηφιακή κάρτα είναι επίτευγμα του συνδικαλιστικού κινήματος»

Η πρόταση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας ως ένας ελεγκτικός μηχανισμός για το ωράριο των εργαζομένων,  δεν είναι τωρινή. Είχε γίνει το 2009 από τον επικεφαλής τότε της παράταξης των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων Σάββα Τζάκη, πρόταση που είχε γίνει δεκτή από την ΓΣΕΕ η οποία και πίεσε για την εφαρμογή της. «Κακώς το υπουργείο και η κυβέρνηση παρουσιάζει την ψηφιακή κάρτα σαν δικό της επίτευγμα. Είναι επίτευγμα του συνδικαλιστικού κινήματος και ο νόμος υπάρχει εδώ και πάνω από μία πενταετία, απλά μέχρι τώρα δεν εφαρμοζόταν» τονίζει στον «Νεολόγο» των Πατρών ο κ. Τζάκης. «Η ψηφιακή κάρτα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους σωστούς εργοδότες. Γνωρίζαμε βέβαια από την αρχή ότι θα υπάρξουν περιπτώσεις εργοδοτών που δεν θα σταματήσουν την αυθαιρεσία προς τους εργαζόμενους τους και θα πίεζαν. Με αυτό το σκεπτικό θεωρώ ότι η δήλωση του υπουργού για να δίνονται τα πρόστιμα στους εργαζομένους είναι στη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε, οι παραβάσεις συνιστούν παραποίηση δημόσιου εγγράφου και πρέπει να έχουν τις ανάλογες κυρώσεις όταν γίνονται. Θεωρώ όμως ότι έως το ’23 η ψηφιακή κάρτα θα καθιερωθεί από όλους στην αγορά, εφόσον την στηρίξει το κράτος και η πολιτεία και οι συμπεριφορές αυτές θα είναι από ένα σημείο και μετά σπάνιες και μεμονωμένες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα