Παρασκευή, 24.09.2021, 3:16 πμ

Πάτρα: Αντί αορίστου χρόνου, προκήρυξη με ανθρωποώρες για τις σχολικές καθαρίστριες

02.08.2021 / 22:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 26

Ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση προκύρηξης για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2021-22 εξέδωσε το Σωματείο Φυλάκων σχολικών κτιρίων & λοιπών εργατουπαλλήλων του Δήμου Πατρέων

. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση, “η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο για πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2021-22, προβλέπει συνολικό αριθμό ωρών απασχόλησης αντί εργαζομένων και μάλιστα πολύ μικρότερο των πραγματικών αναγκών των σχολείων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Έτσι εξαργυρώνει η Κυβέρνηση τον αγώνα χρόνων των Σχολικών Καθαριστριών και την υπερπροσπάθεια να εξασφαλίσουν στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας!

Αφότου για μια ακόμα χρονιά ο διαχρονικά ταλαιπωρημένος και άγρια εκμεταλλευόμενος αυτός κλάδος πετάχτηκε στα ταμεία του ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο για πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2021-22, προβλέπει συνολικό αριθμό ωρών απασχόλησης αντί εργαζομένων και μάλιστα πολύ μικρότερο των πραγματικών αναγκών των σχολείων!

Δίνει έτσι τη δυνατότητα σε κάθε Δήμαρχο να προσλάβει προσωπικό 2ωρης ή και 3ωρης απασχόλησης με ούτε 200 ευρώ το μήνα, παραβλέποντας τις πραγματικές ανάγκες καθαριότητας, ισοπεδώνοντας ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων κι εκβιάζοντας για μια ακόμη φορά τους Δήμους να καλύψουν το έλλεμμα απ το Δημοτικό προϋπολογισμό, μετακυλώντας το κόστος στους ήδη φορολογούμενους πολίτες.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τη σχετική εγκύκλιο και επιτέλους να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα την καθαριότητα των σχολείων. Καλούμε τους συναδέλφους, τις αρχές και τους φορείς της πόλης, τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα αλλά και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συμπαραταχτεί μαζί μας και να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα αυτό της διεκδίκησης κι αποκατάστασης του δίκιου μας!”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα