Παρασκευή, 19.08.2022, 7:26 μμ

Πάτρα: Άνοιγμα «τώρα» των μαγαζιών, ζητούν οι έμποροι, -Συγκέντρωση σήμερα στην πλ. Γεωργίου

10.12.2020 / 6:32
maizonos-1

Η αγορά και τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας ζητούν να από την κυβέρνηση και την πολιτεία να ανοίξουν άμεσα και να σπάει το lockdown τουλάχιστον για τις ημέρες των γιορτών.

Αυτό το νόημα θα έχει και η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη στις 10, στην πλατεία Γεωργίου, με τον Εμπορικό Σύλλογο να έχει ζητήσει την στήριξη των φορέων στην κινητοποίηση τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος ήδη ένα σημαντικό μέρος της εορταστικής περιόδου έχει χαθεί.

«Πρέπει να μας αφήσουν να ανοίξουμε όσο γίνεται πιο σύντομα. Το να μας ανοίξουν τρεις μέρες ή μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα δεν λέει κάτι.

Πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που τρέχουν;  Έχουμε χάσει τους καλύτερους μήνες του έτους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και έχουμε γεμίσει τα μαγαζιά μας από εμπορεύματα. Πρέπει να δουλέψουμε…».

Το αίτημα των εμπόρων για τη άρση του lockdown εστιάζεται επίσης και στο ότι το λιανικό εμπόριο και τα μικρά καταστήματα ποτέ δεν ήταν εστίες μετάδοσης, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς όσο περισσότερο μένουν κλειστά τα καταστήματα αυτή την περίοδο τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για πανζουρλισμό. Οπότε η καλύτερη λύση από πολλές απόψεις είναι το λιανικό εμπόριο να ανοίξει άμεσα. Ήδη άλλωστε η ζημιά που έχουν υποστεί τα μαγαζιά είναι τεράστια από το δεύτερο αυτό lockdown.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα