Πάτρα: Άνοιγμα τον Απρίλη ζητά η εστίαση – 600 επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο

06.03.2021 / 14:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 34

Η εστίαση αλλάζει πλεύση,  όπως όλα δείχνουν, στο θέμα της στάσης που έχει κρατήσει μέχρι ώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μέχρι τώρα η εστίαση ήταν σε στάση αναμονής, περιμένοντας να μειωθούν τα κρούσματα και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στο κτίσιμο της πανδημίας και ύστερα να άνοιγαν τα μαγαζιά τους οι επαγγελματίες.

Ένεση για τα καταστήματα της εστίασης ήταν οι δόσεις των επιστρεπτέων προκαταβολών, κατά το διάστημα αυτό και έτσι οι επαγγελματίες δεν πίεζαν για το άνοιγμα του κλάδου τους.

Όμως τα καταστήματα στην Πάτρα είναι κλειστά από τις 7 Νοεμβρίου και όλα τα παραπάνω δείχνουν να καταρρέουν. Ούτε τα κρούσματα μειώνονται, ούτε η ανοσία έχει προχωρήσει, ενώ οι δόσεις έχουν μειωθεί και πλέον είναι αμφίβολες για πολλές επιχειρήσεις.  

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σπύρου Στεργίου, με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ να τονίζει: «Είναι καιρός να αλλάξει πλεύση ο κλάδος και να πιέσουμε για άνοιγμα των μαγαζιών μας από τις πρώτες μέρες του Απριλίου».

Η ζημιά έτσι και αλλιώς για τον κλάδο είναι μεγάλη. Στην Αχαία περίπου 600 επιχειρήσεις εστίασης κινδυνεύουν πλέον  πολύ σοβαρά µε λουκέτο και ενδεχοµένως να µην µπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Σε απόλυτα νούµερα εκτιµάται ότι περίπου 200 χιλιάδες εργαζόµενοι στον κλάδο βρίσκονται σε αναστολή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα