Πάτρα: Ανήλικοι «spiderman» σπέρνουν τον τρόμο σε Προσφυγικά και άλλες περιοχές

12.09.2021 / 12:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ANHLIKOI

Ο «πονοκέφαλος» της τοπικής Ελληνικής αστυνομία που ακούει στο όνομα κλοπές και διαρρήξεις με εμπλεκόμενους ανήλικους κρατάει χρόνια. Με τον φόβο των επιδρομών ζουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Προσφυγικών στην Πάτρα αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές. Τις περισσότερες φορές μάλιστα έρχονται αντιμέτωποι με ανήλικα μην μπορώντας να αντιδράσουν στην θέα… μικρών παιδιών.
«Spiderman» 10 ετών
Ένα από τα τελευταία συμβάντα σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησαν στον «Ν» αφορά στην οδό Ιωνίας, στα Προσφυγικά. Ο ανήλικος δράστης μάλιστα – περίπου 10 ετών – σαν άλλος «σούπερ ήρωας» ανέβηκε στην οροφή παρκαρισμένου οχήματος, ενώ δύο ακόμη ανήλικοι φυλούσαν τσίλιες. Από την οροφή του Ι.Χ. πήδηξε σε δέντρο του πεζοδρομίου και από εκεί, κατάφερε να ανέβει στην κατοικία πρώτου ορόφου, ανενόχλητος και ενώ όλα τα φώτα ήταν ανοιχτά, αφού οι άνθρωποι ήταν μέσα στο σπίτι τους. Ο ανήλικος αφού εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού εντόπισε ένα κουτί στο οποίο μέσα υπήρχαν κοσμήματα το πήρε και τράπηκε σε φυγή. Δεν είχε σύμμαχο την «τύχη» όμως, αφού τον αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και τον κυνήγησαν. Πάνω στον πανικό του και πάνω στην προσπάθεια του να διαφύγει πέταξε το κουτί στο μπαλκόνι και πήδηξε από τον 1ο όροφο στο κενό για να μην τον πιάσουν.
Γεγονός αποτελεί πάντως, πώς για περιπτώσεις έκνομων ενεργειών που διαπράττονται από ανηλίκους, το ότι θα αφεθούν ελεύθεροι αν συλληφθούν αποτελεί δεδομένο. Πολλά από τα περιστατικά μάλιστα δεν καταγγέλλονται καν από τους παθόντες. Aνήλικοι, στους οποίους μπορεί να επιβληθεί κάποιου είδους ποινή ή μέτρο θεωρούνται κατά το ποινικό δίκαιο όσοι είναι από 12 έως 18 ετών. Ποινικά αδικήματα που τελούνται από παιδιά κάτω των 12 ετών παραμένουν ατιμώρητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα