Πάτρα: Αέρας ανανέωσης στις πλατείες

03.12.2023 / 18:00
xa-7-1

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Μια προς μία οι πλατείες της Πάτρας, αναβαθμίζονται και παίρνουν νέα πνοή μέσα από τις εργασίες, είτε των συνεργείων του Δήμου, είτε των εργολάβων, αν οι παρεμβάσεις σε αυτές είναι ριζικές και αφορούν αναπλάσεις επί τους ουσίας.

Κι αυτό μαζί με τις νέες πλατείες που δημιουργούνται όπως για παράδειγμα αυτή της οδού Κοζάνης στα Άνω Συχαινά, της Ανθούπολης ή ακόμα και αυτή της οδού Ιωαννίνων, στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου.

Τα έργα αναβάθμισης σε μια σειρά γειτονιών σε όλη την Πάτρα, τόσο αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, όσο και με ίδιους πόρους, δηλαδή αποκλειστικά με τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου, συνεχίζονται. Ο «Ν» παρουσιάζει τρεις πλατείες όπου οι εργασίες σε αυτές βρίσκονται σε πλήξη εξέλιξη.

Πλατεία Αγίας Αλεξιώτισσας

Η πλατεία (που πρωταγωνίστησε και στο προεκλογικό σποτ του Δημάρχου «πώς στην Πάτρα κάνουμε το ένα ευρώ, δέκα», όταν οι εργασίες βρίσκονταν στην αρχή τους), είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Η εν λόγω πλατεία επεκτάθηκε και αναπλάστηκε συνολικά από τους εργαζόμενους του Δήμου, χωρίς εργολάβο. Δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, μπήκε φύτευση, εξοπλισμός, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί και η νέα παιδική χαρά.

Πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη συγκεκριμένη πλατεία, για την οποία η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο το καλοκαίρι, ενώ αξιοποιούνται πόροι από το Πράσινο Ταμείο. Σύντομα θα παραδοθεί ο χώρος πλήρως ανανεωμένος, με πλακόστρωση, φύτευση και παιδική χαρά, ενώ θα έχει τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας και φωτιστικά σώματα.

Μικρό πάρκο στην Παραλία

Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός νέου μικρού πάρκου στην Παραλία Πατρών έχουν ξεκινήσει, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά. Οι εργασίες γίνονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους του Δήμου και με ίδιους πόρους.

Ακολουθούν και άλλες

Υπάρχουν φυσικά και άλλες πλατείες που μέσα στο επόμενο διάστημα θα συντηρηθούν ή θα ανακαινιστούν, με πρώτη και καλύτερη την πλατεία Γεωργίου όπου σύντομα αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος για το έργο της συντήρησής της που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Στη συνέχεια μέσα στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τις πλατείες ακολουθεί το «λίφτινγκ» της πλατείας Ελευθερίας στα Προσφυγικά, ένα ακόμα έργο που χρηματοδότηση του έχει εγκριθεί και σύντομα θα μπει σε τελική φάση υλοποίησης, αλλά και η δημιουργία μιας νέας πλατείας στην Περιβόλα, κοντά στην εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Φυσικά και υπάρχουν και αρκετές μικρές πλατείες που έχουν δημιουργηθεί στα δημοτικά διαμερίσματα της Πάτρας όπως η πλατεία Γλαράκη στα Ταμπάχανα. Μέσα στο προγραμματισμό του Δήμου είναι να δημιουργηθούν και άλλες πλατείες στις συνοικίες της πόλης, όπως για παράδειγμα η πλατεία επί των οδών Αιδηψού, Ευπόλιδος και Κολχίδος στα Ζαρουχλέικα και η πλατεία Ωκεανίδων στην παραλία Προαστείου.

Τέλος, εκκρεμεί και ένα έργο συνολικής συντήρησης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων που έχουν ανάγκη από μια νέα πνοή.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα