Πάτρα: Ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για την δράση των εθελοντών του το διήμερο του Pick Πάτρας

20.09.2021 / 9:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πατρα

Σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει τα εξής:

“Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κάλυπταν υγειονομικά το 13ο P.I.C.K. Πάτρας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, επενέβησαν άμεσα σε σοβαρό τραυματισμό παιδιού που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα αντιμετωπίστηκε από τους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες ο σοβαρός τραυματισμός ενός μικρού παιδιού πού τραυματίστηκε σοβαρά από καρτ που εκτράπηκε της πορείας του ενώ παρακολουθούσε τους αγώνες, ως θεατής. Η άμεση ακινητοποίηση του σε κατάλληλο φορείο και η παροχή των απαραίτητων πρώτων βοηθειών, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία από το γονιό του, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υγείας του μικρού παιδιού. Οι εθελοντές παρείχαν οξυγόνο στο παιδί μέχρι να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο 6χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία του.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 40 εθελοντές, έχοντας τον απαραίτητο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψαν τον χώρο διεξαγωγής κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και υπευθυνότητα οποιοδήποτε περιστατικό υπήρξε. “

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα