Πάτρα: Ανακοίνωση των ανεξάρτητων εργαζομένων του “Αγίου Ανδρέα”

27.02.2021 / 11:12
nosokomeio-Agios-Andreas-kalh

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Παρακολουθούμε στωικά εδώ και 1,5 μήνα τις μεταπτώσεις του Προέδρου του σωματείου Ιπποκράτης. Μέσα σε αυτό το διάστημα το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» προήχθη από «ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» σε «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ» και «ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Με τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στην Α’ Παθολογική Κλινική στα μέσα Ιανουαρίου, θεώρησε σκόπιμο να βγει από το γραφείο του για να μας υπενθυμίσει την ύπαρξή του στον ίδιο χώρο με εμάς (τουλάχιστον ως φυσική παρουσία καθώς αντικείμενο εργασίας δε διαθέτει πέραν της ιδιότητάς του ως Προέδρου του Σωματείου) και αφού παρέλασε από αρκετά κανάλια στην ελληνική επικράτεια, μετέτρεψε την κατάσταση σε θέατρο του παραλόγου για ένα ρόλο, κατορθώνοντας τα εξής:

1. Οι όποιες καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις να γυρίσουν μπούμερανγκ για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας, με αφορμή τις ανυπόστατες αιτιάσεις του περί της πλατφόρμας εμβολιασμού των υγειονομικών που άνοιξε και έκλεισε σε μία μέρα. Η υπερέκθεση του στα ΜΜΕ και οι ανακρίβειές που εκστόμισε ήταν η αφορμή της στοχοποίησης όλων των υγειονομικών υπαλλήλων για τον εμβολιασμό τους σε ποσοστό μικρότερο του αναμενομένου.
  2. Η κατάσταση την οποία παρουσίαζε για το Νοσοκομείο έδινε την εντύπωση ενός Οργανισμού βομβαρδισμένου από τον κορωνοϊό, υπό διάλυση, όπου τίποτα δε λειτουργούσε. Αυτή η λανθάνουσα εικόνα υποβάθμιζε συλλήβδην τη μάχη που δόθηκε όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να είμαστε καν Νοσοκομείο Αναφοράς, με τα Επείγοντα να δουλεύουν εδώ και 1 χρόνο ανεμπόδιστα χάρη στα μέτρα που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και να υποδέχονται τόσα ύποπτα κρούσματα covid, πέραν των άλλων νόσων, ενώ ταυτόχρονα στην κλινική και τη ΜΕΘ covid ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας σώζοντας ζωές!!! Στο Εμβολιαστικό Κέντρο δε σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, ακόμα και όταν η βρετανική μετάλλαξη είχε επεκταθεί στο 7όροφο. Επηρεάστηκαν τα Τακτικά; Επηρεάστηκαν όλες οι κλινικές του 7ορόφου; Τα Εργαστήρια; Το Φαρμακείο; Η Αποθήκη Υλικού; ΟΧΙ!!!

Αφού εντοπίστηκαν κάποιες παραλείψεις (που υφίστανται σε αρκετά νοσοκομεία) οι οποίες δυσχέραναν την ανακοπή της πορείας της υπερμεταδοτικής βρετανικής μετάλλαξης, αποφασίστηκαν νέα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, που στόχευαν κυρίως το 7όροφο κτίριο (θερμομέτρηση στην είσοδο, ενίσχυση της ασφάλειας, περιορισμοί στη φυσική παρουσία στις κλινικές, έλεγχος των συνοδών, αύξηση διαγνωστικών τεστ σε προσωπικό και συνοδούς). Μεταξύ άλλων, συγκροτήθηκε και 4μελής Επιτροπή Ελέγχου τήρησης κανόνων προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, στην οποία μάλιστα συμμετέχουν 2 μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας. Έργο της «ο τακτικός έλεγχος και επιτήρηση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, λοιπό) και των εξωτερικών δομών (ΚΨΥ, ΔΙΕΚ) για την ακριβή τήρηση των κανόνων περιορισμού της διασποράς και της διασφάλισης ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου», ενώ «μετά το πέρας του εκάστοτε ελέγχου θα συντάσσεται αναφορά επί των διαπιστώσεων η οποία θα υποβάλλεται στην Διοίκηση» και «σε περίπτωση παραβάσεων θα ακολουθείται η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία».

Και πάλι δυσαρεστημένος είναι ο Πρόεδρος. Κανένα μέτρο δεν είναι της αρεσκείας του. Περιγραφή της κατάστασης με μελανά χρώματα, ανακρίβειες, αοριστίες και υπερβολές. «Αστυνόμευση», «τρομοκράτηση», «με υπερβάλλοντα ζήλο έλεγχο της αναρμόδιας Ασφάλειας κλπ άλλων ¨παραγόντων¨» και μια σειρά αίολων επιχειρημάτων, που προκαλούν απορία για το ποιο ήταν το έναυσμα αυτών. Του απαγορεύτηκε η είσοδος κάπου κατά την καθιερωμένη βόλτα του σε τμήματα και κλινικές; Ενοχλήθηκε επειδή του ζητήθηκε καρτελάκι από την ασφάλεια για να επιβεβαιωθεί πως ανήκει στο προσωπικό του Νοσοκομείου; Μήπως επειδή ερωτήθηκε αν έχει εμβολιαστεί ή αν έχει κάνει πρόσφατα τεστ covid προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος σε κάποια κλινική; Μίλησε κάποιος για «πρόστιμα», όπως κάποιοι τεχνηέντως αφήνουν να εννοηθεί;

Γενικότερα, έχει να αντιπροτείνει στη Διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων οτιδήποτε, γιατί το μόνο που κάνει είναι κριτική χωρίς κανένα έρεισμα, στην οποία φάσκει και αντιφάσκει;

Βέβαια, οφείλουμε να προβούμε σε μία σημαντική υπενθύμιση. Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ αυτοπροβολής του, έχει προσβάλλει κάποιους. Έχει προσβάλλει επανειλημμένα ακόμα και άτομα που έχουν συμπορευτεί μαζί του στην ίδια σωματειακή παράταξη, ανθρώπους που προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα από τη θέση ευθύνης τους για το καλύτερο. Συναδέλφους με τους οποίους μπορεί έχουμε συγκρουστεί σε επίπεδο σωματείου, αλλά εκτιμούμε λόγω του ήθους και της ακεραιότητάς τους. Τόσο έχει τυφλωθεί από τη ματαιοδοξία του, που πλέον δεν υπολογίζει ούτε αυτούς… Και εδώ και αρκετό καιρό, στο όνομα όλων των μελών του Σωματείου δημοσιεύει ανακοινώσεις που εκφράζουν μόνο τον ίδιο. Κανέναν άλλο, ούτε καν την παράταξή του…

Ανεξάρτητη  Κίνηση  Εργαζομένων

Γ.Ν.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»