Πάτρα: Άμεση ανάγκη για τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας

21.02.2024 / 12:13
ka 17

Άμεση ανάγκη για τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας έχει η Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα έχουν επισημαίνει παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και δημότες, που βιώνουν την καθημερινότητα σε αυτή την πόλη.

Είναι ένα κενό που φαίνεται και στο θέμα του κυκλοφοριακού, αλλά και σε  ζητήματα που σχετίζονται με την ευνομία σε αυτή την πόλη, η ανυπαρξία της οποίας καταλήγει να είναι ένα πλήγμα για την αισθητική και την εικόνα της.

Σύμφωνα με πολλούς δημότες υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την φύλαξη κοινόχρηστών χώρων της Πάτρας, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν και τοπωνύμια, αφού οι βανδαλισμοί και οι φθορές από επιτήδειους, είναι ένα συχνό φαινόμενο. 

Το όσα βλέπουμε στην πλατεία Γεωργίου καθημερινά είναι μόνο ένα παράδειγμα. Κάθε τόσο και νέες ζημιές παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία μιας πλατείας που είναι στην καρδιά της πόλης. Θέλετε και άλλα παραδείγματα; Το Έλος της Αγυιάς, το Νότιο Πάρκο και τόσα ακόμα σημεία της Πάτρας που αυτή τη στιγμή είναι αφύλακτα, στο έλεος των βανδάλων.

Η δημοτική αστυνομία θα μπορούσε να δώσει μια λύση (σε συνεργασία πάντα και με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. )και στο θέμα της παράνομης στάθμευσης.  Η ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό και την παράνομη στάθμευση θα είχε να κάνει με τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους. 

Σημεία,  όπως το πάνω μέρος του πεζόδρομου της Τριών Ναυάρχων, η Παντοκράτορος, η Ρήγα Φεραίου ή ακόμα και η πλατεία Γεωργίου όπου αρκετά συχνά βλέπουμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή και διερχόμενα μηχανάκια. Η δημοτική αστυνομία θα έδινε τσι μια επιπλέον βοήθεια στο  θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης.

Η ευκαιρία που δεν αξιοποίησε

Να αναφέρουμε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του, το   Υπ. Εσωτερικών στις 14/12/22, είχε δώσει  την δυνατότητα σε όλους τους Δήμους, να προσλάβουν στο σύνολο 1.264 νέους ηλικίας 20-35 ετών, ως ειδικό ένστολο προσωπικό. Στην Πάτρα, βάση ποσόστωσης, ο Δήμος δικαιούνταν να προσλάβει 106 άτομα.

Κάτι που όμως δεν αξιοποίησε. «Δεν έχουμε, ούτε μας περισσεύουν χρήματα για τέτοια πράγματα» είναι αυτό που αναφέρουν κύκλοι της δημοτικής αρχής για το θέμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα