Πάτρα: Άλλη πνοή στη νότια παραλιακή ζώνη με τα αποχετευτικά έργα της ΔΕΥΑΠ

14.10.2021 / 21:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo 28

Η κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα λυμάτων στην οδό Ακτή Δυμαίων αποτελεί το νέο μεγάλο αποχετευτικό έργο της ΔΕΥΑΠ που έρχεται για να καλύψει κενά χρόνων που υπάρχουν στις υποδομές της Πάτρας.

Ο συλλεκτήρας αυτός θα αφορά τα λύματα των περιοχών ενός μεγάλου κομματιού της Πάτρας που ξεκινά από το ύψος της Παπαφλέσσα και φτάνει έως την Ακτή Δυμαίων, λύματα τα οποία μέχρι τώρα δίχως να υπάρχουν αγωγοί και οι ανάλογες υποδομές έπεφταν μέσα στη θάλασσα.

Από αυτό άλλωστε προέρχονταν και η δυσοσμία που επικρατούσε κατά καιρούς στην περιοχή του νέου λιμανιού και το Νότιο Πάρκου. Με την ολοκλήρωσή του έργου θα γίνεται η συλλογή των λυμάτων αυτών των αγωγών, με παραλιακούς συλλεκτήρες, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα λύματα σε αντλιοστάσια και από εκεί με καταθλιπτικούς αγωγούς θα μεταφέρονται στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ΚΑΑ και μέσω αυτού στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από το αντλιοστάσιο λυμάτων A7, που ήδη κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ακτής Δυμαίων (απέναντι από την ΑΒΕΞ), με κατεύθυνση προς την οδό Δημοκλέους (πλησίον ποταμού Γλαύκου).  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα