Πάτρα: “Αλαλούμ” με τα self test στα φαρμακεία – “Γρίφος” το πόσα θα δοθούν δωρεάν και που

07.05.2021 / 21:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 21

Καμία ειδοποίηση δεν έχουν μέχρι ώρας οι φαρμακοποιοί της Πάτρας για τον αριθμό των self test που θα μοιράζουν από την ερχόμενη εβδομάδα όταν επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαίδευση οι μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς περιμένουν μία ειδοποίηση από το υπουργείο για το όλο θέμα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό τους κάνει να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους.

Το ζήτημα όμως δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές. Από την ερχόμενη Δευτέρα τα δωρεάν self test θα μπορούν να τα προμηθευτούν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, όσοι δηλαδή εντάσσονται στις  οκτώ κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δηλαδή σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι εργαζόμενοι θα παίρνουν δωρεάν το ένα self test και το άλλο θα τους το πληρώνει ο εργοδότης τους. Όμως αρκετοί εργοδότες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό την εξέλιξη και εμφανίζονται αρνητικοί.

 Σε ότι αφορά τους μαθητές μέχρι τώρα ξέραμε, όταν δηλαδή λειτουργούσαν μόνο τα λύκεια, ο κάθε μαθητής ή εκπαιδευτικός έπαιρνε δωρεάν από δύο self test. Την περασμένη εβδομάδα πήρε ένα, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται.

Όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί τα μαγαζιά τους θα ξεμείνουν από self test αφού το υπουργείο δεν δείχνει να έχει τις απαραίτητες προμήθειες για να καλύψει τις ανάγκες . Ήδη οι ελλείψεις φάνηκαν από τα τέλη αυτής της εβδομάδας όπου πολλά από τα φαρμακεία ξέμειναν και αναγκάστηκαν να προμηθεθυτούν νέες παρτίδες. Όμως και οι νέες με τη ζήτηση που θα υπάρχει δεν θα είναι αρκετές και μέσα στην εβδομάδα.

Όπως εκτιμούν φαρμακοποιοί η γραμμή προμηθειών σε self test θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, τόσο στους χρόνους παράδοσης όσο και στις ποσότητες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα