Πάτρα: Ακόμα περιμένουν στον Άγιο Νεκτάριο να γίνει κάτι με τον αμίαντο στις στέγες τους

15.03.2023 / 2:47
fa 26

Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τους κατοίκους του Αγίου Νεκτάριου, για 115 σπίτια και τις 117 οικογένειες που μένουν εκεί, σε ότι αφορά τον καρκινογόνο αμιάντο που είναι πάνω από τις στέγες τους.

Δίπλα από τα σπίτια με τον αμίαντο υπάρχουν δημοτικά σχολεία, λύκεια , παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, νοσοκομείο και δεκάδες ακόμα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα από τον Άγιο Νεκτάριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου Αχιλλέα Μουντζούρη ο καρκίνος στις οικογένειες που ζουν στις εργατικές κατοικίες είναι ένα συχνό φαινόμενο. Υπάρχουν οικογένειες με ένα ή και δύο μέλη καρκινοπαθείς, ενώ κάποιες από αυτές έχουν χάσει ήδη δικούς τους ανθρώπους από την αρρώστια.

«Το μεγάλο ποσοστό καρκινοπαθών, χωρίς κανείς από εμάς να είναι γιατρός και να μπορεί να το τεκμηριώσει επιστημονικά, δεν πρέπει είναι άσχετο με το ζήτημα του αμιάντου» συμπληρώνει ο κ. Μουντζούρης.

Κι όλα αυτά ενώ στο διάστημα της πανδημίας, με τους κατοίκους του Αγίου Νεκταρίου να περιμένουν να γίνει κάτι, χωρίς ποτέ να γίνεται, μεσολάβησε και η αλλαγή της νομοθεσίας που καθορίζει ως  υπεύθυνους για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου υλικού τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Η πολιτεία θα ζητήσει άραγε από τις λαϊκές αυτές οικογένειες που διαμένουν εκεί – οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αγοράσει τα σπίτια αυτά από τους προγενέστερους, δεν τους έχουν παραχωρηθεί – να προχωρήσουν από μόνες τους μια διαδικασία που έχει ένα οικονομικό βάρος που είναι αδύνατον να αντέξουν;

Κάπως έτσι το θέμα του αμίαντου στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου θα μένει σε εκκρεμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα