Παρασκευή, 19.08.2022, 7:07 πμ

Πάτρα: Αγωγή από 7 πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στην Αχαϊκή Τράπεζα για απάτη!

13.12.2020 / 20:56
axaikh trapeza 2

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Για απάτη κατηγορούν την Αχαϊκή Τράπεζα, έχοντας μάλιστα καταθέσει και αγωγή, 7πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, σημειώνοντας πως τους έχρησε εγγυητές ως φυσικά πρόσωπα, μεγάλου δανείου, χωρίς να τους ενημερώσει και μάλιστα για ποσό διπλάσιο από το ενήμερο δάνειο της Παναχαϊκής!

Η συνθήκη αυτή έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, μείζονος σημασίας πρόβλημα στους γνωστούς επιχειρηματίες της Πάτρας, με σαφές οικονομικό, ψυχολογικό και αγχωτικό αντίκτυπο.

Το ιστορικό

Πως όμως έχουν τα πράγματα; Τον Αύγουστο του 2010,προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και της Ερασιτεχνικής, για τη χρήση του γηπέδου στην Αγυιά, η πρώτη έπρεπε να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό. Πράγματι, ο τότε πρόεδρος Αλέξης Κούγιας συμφώνησε και εγγυήθηκε δανεισμό από την Αχαϊκή Τράπεζα. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στο ταμείο συμφώνησαν με την Τράπεζα στην προεξόφληση των 10 συναλλαγματικών, συνολικού ποσού 65.000 ευρώ (10χ6.500) που είχε αποδεχθεί η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 και τριτεγγυήθηκε ο κ. Κούγιας.

Οι συναλλαγματικές ήταν ίσες με το ποσό που θα κατέβαλλε η ΠΑΕ για τη χρήση του γηπέδου. Ως εκ τούτου, η Αχαϊκή Τράπεζα προεξόφλησε 10συναλλαγματικές συνολικού ποσού 65.000 ευρώ και χορήγησε στην ΠΓΕ 52.000 (ποσοστό 80% επί των 65.000, κρατώντας τιςυπόλοιπες13.000 για να είναι ενήμερο το δάνειο). Πριν όμως την προεξόφληση ζήτησε να υπογράψουν και τα μέλη του ΔΣ της ΠΓΕ ως εγγυητές για την πληρωμή των συναλλαγματικών.

Πράγματι, υπέγραψαν 7 μέλη του ΔΣ χωρίς να υποπτεύονταιότι μπορεί να μη πληρωθούν, δεδομένου ότι το ίδιο είχε γίνεικαι την προηγουμένη χρόνια. Πάλι είχαν δοθεί συναλλαγματικές και πληρώθηκαν από την ΠΑΕ και τον κ.Κούγια. Οι συναλλαγματικές πληρώθηκαν από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούλιο του 2011 και εξοφλήθηκαν πλήρως.

Υπέγραψαν εγγυητές για προηγούμενο

δάνειο, χωρίς να το γνωρίζουν

Ενώ λοιπόν έχουν πληρωθεί από το 2011 έρχεται σήμερα η PQH που είναι η εκκαθαρίστρια της Αχαϊκής και ζητά 65.000ευρώ από καθέναν από τα 7 μέλη που υπέγραψαν, ισχυριζόμενη ότι οι επιχειρηματίες δεν υπέγραψαν μόνο ως εγγυητές των 10 συναλλαγματικών αξίας 65.000, άλλα και ως εγγυητές για το δάνειο των 200.000 ευρώ που είχε λάβει η ΠΓΕτο 2001. Έτσι λοιπόν, οι 7, ισχυρίζονται πως εξαπατήθηκαν από την Αχαϊκή. Επιπροσθέτως, υπάρχει ακόμη ένα δεδομένο που δυναμώνει,

σύμφωνα με νομικούς, τον ισχυρισμό των μελών του ΔΣ και έχει να κάνει με το ότι τον Αύγουστο του 2010 η ΠΓΕ είχε σχεδόν ενήμερο το δάνειο της, αφού σε 200.000 κεφάλαιο οι τόκοι που είχαν προστεθεί ήσαν μόλις 10.000 περίπου.

Εντούτοις, η Τράπεζα τους έβαλε να υπογράψουν ως εγγυητές συνολικά για 455.000 (7χ65.000). Παράλληλα, υπήρχε και προσημείωση υποθήκης σε ένα κατάστημα της ΠΓΕ που άξιζε450.000 € σύμφωνα με εκτίμηση του μηχανικού της Τράπεζας. Ήδη, έχουν κινηθεί οι σχετικές νομικές διαδικασίες, με την υπόθεση να έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η αγωγή για απάτη ταράζει εκ νέου τα νερά σε σχέση με πρακτικές της Τράπεζας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις μαρτύρων και πρώην ηγετικών στελεχών της Τράπεζας “καίνε” την ηγεσία της.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα