Πάτρα-Αγίας Σοφίας: Πετούν πέτρες και βρίζουν τους οδηγούς

07.09.2023 / 8:53
petra

«Πονοκέφαλος» έχουν γίνει Ροµά που διαµένουν σε πολυκατοικία στην οδό Αγίας Σοφίας, στο ύψος του κόµβου Κουρτέση, καθώς εξαπολύουν καθηµερινά πέτρες κατά των διερχόµενων οδηγών, παρενοχλώντας και πεζούς µε υβριστικές επιθέσεις.

Σύµφωνα µε αρκετές καταγγελίες, η κατάσταση µε τις παρενοχλήσεις των Ροµά έχει γίνει πλέον τόσο αφόρητη, που οδηγοί ταξί αποφεύγουν να διέρχονται µπροστά από την πολυκατοικία, ενώ και πεζοί δεν περνούν πλέον από εκεί, καθώς φοβούνται για τη σωµατική ακεραιότητά τους.

«∆εν περνάω από εκεί, αναγκάζοµαι να κάνω παράκαµψη για να πηγαίνω σπίτι µου», καταγγέλλει ενδεικτικά συμπολίτης μας, ο οποίος διαµένει στην οδό Αχαϊκής Συµπολιτείας. Η συγκεκριµένη πολυκατοικία παρουσιάζει µια εµφανή εικόνα εγκατάλειψης, µε πολλές φθορές, ωστόσο Ροµά που διαµένουν σ’ αυτήν την έχουν µετατρέψει κυριολεκτικά σε ορµητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις κατά ανυποψίαστων οδηγών και περαστικών.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο φαινόµενο, που τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να ληφθούν άµεσα µέτρα για την αστυνόµευση της συγκεκριµένης περιοχής, ώστε να αποτρέπονται αυτές οι επιθέσεις, πριν προκληθούν τα χειρότερα.

ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα