Πάτρα: Αγέλες αδέσποτων σκύλων έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους

22.07.2021 / 8:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
adespota-1917

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ρίου κατέφυγαν στον Εισαγγελέα, καταθέτοντας αναφορά- καταγγελία, αφού παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς τους αρμόδιους φορείς και κυρίως, τον Δήμο Πατρέων, δυστυχώς δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα «είμαστε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ενορίας Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών και σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή της οδού που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Νοσοκομείο (από την κοίτη του χειμάρρου Χάραδρου έως και του κόμβου του Ρίου) κυκλοφορούν αδέσποτες αγέλες σκύλων που είναι επιθετικοί όλες τις ώρες του 24ωρου και συχνά έχουν σημειωθεί περιστατικά τραυματισμών (δαγκώματα) κατοίκων και φοιτητών.

Απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και δήλωσαν αναρμόδιες να παρέμβουν. Επίσης απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και δήλωσε ναι μεν πως είναι αρμόδια, όμως πως έχει αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης και γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε εσάς. Δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί μέτρα που θα θίξουν τη ζωή των αδέσποτων ζώων, αλλά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλειά μας, την σωματική μας ακεραιότητα και την υγεία μας». Την αναφορά συνυπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση.
«Εδώ και μήνες, τα αδέσποτα ζώα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αντιλαμβανόμαστε πως υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι, αφού κάποιοι τα εγκατέλειψαν και δυστυχώς, συνεχίζουν να το κάνουν, όμως και εμείς έχουμε χάσει την ηρεμία μας. Δεν τολμάμε να βγούμε μόνοι μας έξω, ούτε για να πάρουμε ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς μας, ενώ έχουμε διακόψει κάθε εξωτερική μας δραστηριότητα, όπως το περπάτημα.

Αντίστοιχα, είναι αδύνατον τα παιδιά και τα εγγόνια μας να παίξουν με ασφάλεια στη γειτονιά, αφού τα σκυλιά επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά. Ας μας πουν επιτέλους ποιος είναι αρμόδιος για αυτή την κατάσταση και σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να δηλώνει αδυναμία. Έχει την αρμοδιότητα, ας αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν απ’ αυτήν. Εμείς δεν αντέχουμε άλλο…», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
MΑΡ.ΟΡΦ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα